Vatandaşlara aşure dağıtan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Aşure Günü’nün birlik ve beraberliğin artmasına vesile olması dileğinde bulundu.

 

Bismil Ak parti ilçe başkanı Veysel Yağmur’da Aşure; kazanlarda pişirildikçe bereketi, ikram ettikçe kardeşliği artıran en güzel geleneklerimizden birisi olduğunu söyledi. 

 

Bismil Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle çarşı merkezinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Kardeşlik parkı, şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı Parkı, Ulutürk, Seyithasan, Türkmenhacı köylerinde 5 ayrı noktada yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure günü etkinliğe Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Hamza Türkmen ve Eşi Pınar Türkmen, Bismil Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Yağmur ve Eşi Selda Yağmur, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Akyol ve Eşi Derya Akyol ve kurum müdürleri katıldı. Kaymakam Türkmen, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram ederken, dağıtılan aşurenin birlik ve beraberliğin artmasına vesile olması dileğinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi