Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşılık Bismil Belediyesi önünde basın açıklaması ve protesto yapıldı. Bismil Belediye binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti İlçe Eşbaşkanları, DBP İlçe Eşbaşkanları, Bismil Belediye Eşbaşkanları, TUHAD-FED Eşbaşkanları, MEBYA-DER Eşbaşkanları, parti yöneticileri, Belediye meclis üyelerin yanı sıra onlarca kişi katıldı. Polisin yasak kararını hatırlatmasına rağmen burada basın açıklamasını okuyan Bismil DEM parti İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kurt, Burada AKP ve MHP’nin kayyımcı zihniyetlerine karşı direneceklerini ve iradelerini asla teslim etmeyeceklerini açıkladı.

Bismil’de Kayyum Açıklaması 1

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Van Belediyesine mazbata verilmemesinin kayyım atama girişimi olduğunu ve halkın direnişi ile bunun önlendiğini söyleyen Kurt:

“31 Mart seçimlerinde bu halk büyük bir zaferle belediyelerini kazandı. Bu halk asla bu kayyımci zihniyetine iradesini teslim etmeyecektir. Başta Colemerg belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Asla irademizi teslim etmeyeceğiz, sonuna kadar irademize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından kitle, dün başlatılan nöbet eylemi için belediye binasının önünde ve içinde oturma eylemi başlattı.

Bismil’de Kayyum Açıklaması 2

Muhabir: (Nurşen Ağar)