Taziye yemeklerinin kaldırıldığı Bismil ilçesinde belediye, meclisi kararı ile yakınlarını kaybeden ailelere ekonomik destekte bulunma kararı aldı.

Ekonomik krizin her geçen gün ilerlediği ve insanların geçinme derdine düştüğü Bismil’de belediye meclisi ilçede yakınlarını kaybeden ailelere taziye yardımı yapma kararı aldı.

Bismil Belediye meclisinde alınan karara göre, taziye evlerine ziyaretlerde bulunan vatandaşlara ikram edilen su, çay ve şeker gibi, giderler belediye tarafından karşılanacak.

Belediyeden Taziyelerle Ilgili Karar 1

Bismil Belediyesi’nden yapılan açıklamada, son yıllarda özellikle bölgede yaşanan ekonomik krizle birlikte, insanların geçim sıkıntısı yaşadığı belirtildi.

Taziyelerin taziye sahiplerine ekonomik olarak büyük bir külfet getirildiği belirtilen açıklamada alınan kararla birlikte ilçede taziyesi bulunan vatandaşlara ekonomik destek verilmesinin amaçlandığı açıklandı. İlçede geçtiğimiz günlerde taziye evlerinde ikram edilen yemeklerin kaldırılması kararı alınmıştı.

Yemeklerin kaldırılmasının ardından, belediyenin taziyesi olan vatandaşların su, çay ve şeker gibi ihtiyaçlarını karşılaması ile taziye giderlerinin büyük oranda azalması bekleniyor.

Muhabir: (Nurşen Ağar)