HÜDAPAR’IN GÜÇLENMESİ KÜRT HALKI İÇİN İYİ OLUR. 

Hüdapar Bismil Belediye Başkan adayı Hacı Ali Bilmez, Bismil Haber gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Bilmez, HÜDA PAR'ın Kürt meselesine çözümüne yönelik olarak ciddi projeleri olduğunu ifade ederek, biz Kürt halkının bağrında çıkmışız. Hiç bir parti ben sadece Kürt halkının temsilcisiyim diyemez. Allah bizi Kürt yaratmıştır. Kürt olduğumuz için şeref duyuyorum. Halkımızı seviyoruz. Batıda Türklerde bir kaç parti var. Neden Kürtlerde farklı partiler olmasın. Rekabet her zaman iyidir. Dedi.

I M G 3810

REKABET HALK İÇİN İYİDİR 

Hüdapar Bismil Belediye Başkan adayı Hacı Ali Bilmez, Kürt halkının daha rahat etmesi için Hüdaparın’da halkın daha fazla destek vermesi beklediğini ifade ederek, Örnek verirsek, bir yerde sadece Bir yolcu hattı olsa, olmaz. Eğer 2 Yolcu hattı varsa, rekabet olur. Halk için iyidir, yada sadece bir tek market olsa, malı istediği fiyata satar. 2 tane olsa rekabet olur. Dedi. 

Bunun içinde Hüdapar güçlense, Kürt halkı için iyi olur. O zaman Hüdapar ve DEM partide halka iyilik için rekabet eder. Her iki partide, halkımıza daha iyi davranmak için yarışırlar. 

Bu sefer milletvekili adayları belirtirken, Marjinal Türk solunda değil, Kürt halkı içinde milletvekili adayları seçer. Kendi mahallelerinde muhtar bile olmayan marjinal Türk solu Marksist kişiler, Kürt halkının oyları ile meclise taşır. Peki marjinal Türk solcular halkımıza ne hizmet ettiler. 

Bunun için Kürt halkımızda rica ediyoruz. Bize de oy verin. Biz Hüdapar olarak halkımızın emrinde daha fazla olacağız. Dedi. 

I M G 3814

Bilmez, işte rekabet hayatta tecrübe edilmiştir. Rekabet halkımız için iyidir. Bunun için Hüdaparda güçlenmesi durumunda Kürt halkına hizmette biz Hüdapar ve DEM partisi ile hizmet yarışına gireceğiz. Her iki partide Kürt partisidir. Her iki parti birbirine saygı çerçevesinde halkımıza hizmet etmeliyiz. Dedi. 

I M G 3812

BİLMEZ, HİÇ BİR PARTİYLE DÜŞMANLIK ETMİYORUZ. HEPSİ KARDEŞİMİZDİR

Hüdapar gençleri bu halkın bağrında çıkmış evlatları olduğunu ifade eden, Bilmez, Hüdapar gençliği bu halkın bağrında çıkmış, dürüst, Kuran uğrunda, Kürt halkı için kendini feda eden gençler olduğunu, 35 yıldır iftiralara uğradığını ortaya çıkmıştır. Gün gelir Kürt halkı bu temiz evlatlarına sahip çıkacağını biliyorum. Dedi.

DİCLENİN KUZULARINI KURTLARA TESLİM EDEMEYİZ 

Başkan adayı Bilmez, Bismil ilçesinde yaklaşık 2 bin gencimiz madde bağımlığı kıskancındadır. Bunun tüm partiler biraraya gelmelidir. İlçemizde gençlik imanda ve ahlakta uzaklaşıyor.  Kürt gençlerimize sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi uyuşturucu bataklığına saptıran, onları hırsızlığa alıştıran yapılarla mücadele edeceğiz. Hüdapar’ın oyu arttığında, Biz daha fazla mücadele etme gücü elde ederiz. Biz Dicle’nin kuzularını yavrularımızı kurtlara teslim edemeyiz. Gençlerimiz iman ve Kuran ile eğitecek. Dindar bir gençlik ile şehirlerimiz huzur bulacaktır. Dedi. 

I M G 3818

KÜRT HALKI ŞEREFLİDİR, BİNLERCE YIL DEĞERLİ SAHŞİYETLER YETİŞTİRMİŞTİR.

Bismil halkının en öncelikli talebinin huzur ve kardeşlik ortamı olduğunu belirten HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez, kentin kalkınmasına yönelik hazırladığı projeleri olduğunu söyledi.

I M G 3811

Bismil’e layık olduğu hizmeti yapacağız, adaleti tesis edeceğiz”

Bismil ilçesinde ihtiyaç duyulan en öncelikli konunun huzur ve kardeşlik ortamı olduğunun altını çizen Bilmez, “Bismilin 123 mahallesi var. Gittiğimiz yerlerde bizi desteklemelerini istiyoruz. İnşallah Bismil’e layık olduğu hizmeti yapacağız, adaleti tesis edeceğiz. Benim nazarımda bu halkın en çok ihtiyaç duyduğu şey huzurdur ve ahlaklı bir neslin çoğalmasıdır. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzde yüz oranla kazanacakmışız gibi çalışıyoruz. Velev ki tek bir oy dahi almasam ben yine Hacı Ali Bilmez’im ve inancımın emrettiği şekilde halkıma hizmet edeceğim.” ifadelerini kullandı.

I M G 3813

BİNLERCE BARIŞ PROGRAMINA ÖN AYAK OLDUK 

Bilmez, “Yaklaşık 10 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütmemden dolayı ilçenin sorunlarına vakıfım ve şimdiye kadar elhamdülillah binlerce barış programına katkı sunmuş biriyim. Bismil halkı huzur ve kardeşlik istiyor. Bizler de çalışmalarımızı ahlak, kardeşlik, dostluk ve arkadaşlık çerçevesinde yürütmek istiyoruz. Gayemiz de Bismil halkının malını, şerefini, izzetini, namusunu muhafaza etmektir. Nitekim hazırladığımız projeler de bu yöndedir.” şeklinde konuştu.

Dicle Nehri ıslah projesini hayata geçireceğiz, İstihdama yönelik fabrikalar açacağız”

Bilmez, “İlçemizin hemen yanı başında Dicle Nehri geçiyor. Bu nehrin çevresi kimileri tarafından işgal edilmiş ve bu yatak kokudan geçilmiyor. Dicle nehri yatağının ıslah edilmesi durumunda hem yaklaşık 5 bin dönüm arazi buradan istifade edebilir hem de nehrin çevresinde kafe, gençlik merkezleri, camiler, medreseler, okullar, villalar veya işyerleri inşa edilebilir, binlerce insan istihdam edilebilir.” diye belirtti.

I M G 3815

Bismil’de üretilen pamuğun işletilmesine yönelik OSB açılıp, Tekstil İplik fabrika projelerinin de olduğunu kaydeden Bilmez, “Diyarbakır pamuğunun yüzde 40’ı Bismil’den tedarik ediliyor. Bunun yanında mercimek, nohut, karpuz, kavun, buğday gibi gelir kaynakları da var. Bizden 25-27 liraya aldıkları pamuğu batı illerine götürüp işleterek bu pamuklardan ürettikleri giysileri bizlere bin veya 2 bin liraya satıyorlar. Belediye yönetimi olarak ilçe zenginleriyle beraber iplik fabrikası açılabilir, kumaş üretilebilir ve istihdam oluşturulabilir. Bismil’de istihdama yönelik fabrika olmadığı için yaklaşık her yıl 1000 gencimiz batıya gidiyor. Belediye halka öncülük etmeli, projeler geliştirmelidir. Burada bu imkanlarımızı değerlendirerek batıya çalışmaya gidip sefalet içerisinde olan gençlerimizi kurtarabiliriz.” dedi.

I M G 3817I M G 3816

Muhabir: Kamuran Turgay