Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ‘süresiz ağır engelli raporu’ bulunan yaklaşık 400 kişiden, raporun 10 yılını doldurduğu gerekçesiyle yenilenmesi istendi. Bu durumun ağır engellileri mağdur ettiğini belirten Bismil Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Emrah Kara geçtiğimiz günlerde Bismil Haber’e açıklamalarda bulunmuştu.

Kara, Bismil ilçesinde ‘süresiz ağır engelli raporu’ bulunan yaklaşık 400 kişiden raporlarını yenilemelerinin istendiğini ve bu durumun ciddi mağduriyetlere neden olduğunu açıklamıştı.

Kara, Bismil ilçesinde ‘süresiz ağır engelli raporu’ bulunan yaklaşık 400 kişiye raporun 10 yılını doldurduğu gerekçesi ile yenilenmesi gerektiğinin tebliğ edildiğini belirtmişti.

Bismil’deki iddia meclis gündemine taşındı

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli Bismil ilçesindeki bu iddiayı meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oturumunda süre alan Temelli konu ile ilgili şunları söyledi;

“Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 400 engelli yurttaşın sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından süresiz ağır engelli raporu bulunuyor fakat 10 yılını doldurdukları için bu raporların yenilenmesi gerekiyor bununla ilgili başvurduklarında süresiz ağır engelli durumlarının hafifletilmesi yoluyla belli hakları ellerinden alınıyor evde bakım maaşları kesiliyor. Bütçe açığını böyle mi kapatmayı düşünüyorsunuz engellilerin haklarından tasarruf ederek mi eğer bir yerden tasarruf edecekseniz daha önce de gösterdik saraydan başlayın tasarruf etmeye engelli yurttaşların bu mağduriyetine bir an önce son verin.”

Kaynak: (Haber Merkezi)