İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi, 6’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan Mehmet Şerif Aras güven tazeledi.

Selahaddin Eyyübi Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, selamlama konuşmasını yapan Mehmet Şerf Aras, faaliyetleri hakkında bilgi vererek, bundan sonra ki süreçte de aynı azim ve gayretlerle çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek şayet bugün bir dönem öz yurdunda parya muamelesi görenler özgür, başı dik ve vakur bir şekilde her alanda biz de varız diyebiliyorsa, bu başarıda sizlerin çok büyük katkısı vardır söyledi. Aras, İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’de ilk kez ‘kendi okulunu kendin yap’ sloganıyla tüm milletimizi seferber ederek 100’ün üzerinde imam hatip okulunu inşa ettirdik ve Bismil İMAM HATİP Fen Lisesi. SELAHADDİN EYYÜBİ ÖĞRENCİ YURDU  olduğunu söyleyerek şüphesiz 11. yıl önce cemiyeti kuranlar ‘bismillah’ diyerek bu adımı atarken ‘Hayrun nas men yenfeûn nas’ (İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır) düsturunu şiar edinerek adımlarını attık. Sabrettik, azimle, kararlılıkla yolumuza devam ettik. Yurtlarda, imam hatip okullarında, evlerde geleceğimizin teminatı olacak şuurlu bir gençlik yetiştirmek için fisebilillah gayret gösteren camianın insanlarını, o gizli kahramanları asla unutamayacağız. Dedi.

Aras, Bugün bu dava bu aşamaya gelmişse, Siz değerli kahramanların fedakârlıkları neticesindedir vurgulayarak Türkiye’nin cemiyetinin bu kutlu yolda durmadan ilerleyerek inşallah gelecekte ümmetin cemiyeti de olacağına inanıyorum. İşte şu tablo, bu muhteşem ve ihlaslı tablo bunun işareti ve bunun habercidir. Dedi.

                            

Başkan Aras, İlim Yayma Cemiyetimiz 68. yıldır büyük bir mücadele yürüttü yürütüyor. Fakat görünen o ki daha fazlasını yapmamız lazım. Açılan imam hatipler, yurtlar, her biri birer irfan yuvası olarak çalışan şubeler yeterli değil. Olay sadece fiziki mekân, fiziki şartlar değil. Kaliteli ve imanlı bir gençlik yetiştirmektir. Dedi.

İlim Yayma Cemiyeti ve aynı çizgide faaliyet gösteren kuruluşlarımız (İslami yapılar) için bugünler rehavet dönemi değil tam tersine daha çok gayret günleridir vurguladı. Sadece imam hatiplerde 600 binden 60 bine düştüğümüz dönemi düşünün, ne kahrolmuştuk, o ne büyük zulümdü. O okulların kapısındaki yavrularımız, kardeşlerimiz ve bacılarımız ne çileler ve acılar çektiler. Ama şimdi 1 milyon 207 bin sadece imam hatipli var. Nereden nereye, hamdolsun.  Daha ileri inşallah taşıyacağız.

Asım’ın Neslini yetiştiremezsek, yaptığımız onca toplantılar, programlar, camiler, medreseler, sohbetler ve onca hizmetin ne anlamı var ki. Sadece görüntüleri olur.

Her şey insan için, şüphesiz ki her şey sizler, bizler ve gençler için. Her şey insanla kaim, eğer biz evlatlarımıza ve gençlerimize doğruyla yanlışın, iyiyle kötünün, çirkinle güzelin, Hakk’la batılın farkını öğretemiyorsak, iman ve amel bakımından onları olgunlaştıramıyorsak, yaptığımız olmayacaktır.

Biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Milletimizin gönlüne girmişsek yanlışlar düzeltilir, noksanlar tamamlanır, menzile adım adım yaklaşılır. Ama orada tutunamamışsanız, dünya kadar imkânınız olsa da beyhude. Yıkılıp gitmeye, unutulmaya mahkûmuz demektir. İlim Yayma Cemiyeti’mizin de aynı amaç doğrultusunda faaliyet gösteren diğer teşekküllerimizin (İslami camialar)de milletimizin gönlünün başköşesinde yerleri olduğunu çok iyi biliyorum. İlim Yayma Cemiyeti’nin çalışmalarına geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerdir..

Bir kez daha kuruluşumuzun 6. olağan kongresi hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar cemiyet çatısı altında emek veren, çaba gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal eden büyüklerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ve şu anda bu kongre öncesi hizmet veren kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yeni dönemde görev alacak kardeşlerime de şimdiden başarılar diliyorum.Dedi.

Tek listeyle girilen kongrede mevcut Başkan Mehmet Şerif Aras, güven tazeleyerek yeniden İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanlığına seçildi.

Kongreye STK temsilcileri, İş adamları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

whatsapp-image-2019-02-05-at-17.28.34-001.jpegwhatsapp-image-2019-02-05-at-17.23.41-001.jpeg

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi