Diyarbakır, Batman, Mardin, Çınar ve Silvan arasında adeta bir köprü olan Bismil ilçesinde ilçenin D 370 Karayolu üzerinde bulunan Bismil Köprüsü’nün yolu oldukça bozuldu.

Adeta köstebek yuvasına dönen köprü yolundan geçerken büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar sık sık araç lastiklerinin de patladığını söylediler.

1973 yılında yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan Bismil Köprüsü Diyarbakır ile Batman’ın birbirine bağlıyor. Batman ve Diyarbakır arasında her gün yolculuk yapan binlerce araç bu köprüyü kullanıyor. Bunun yanı sıra Doğu illerine yolculuk yapan araçlar da bu köprüyü kullanıyor.

Karayollarının bakım yapması gerekiyor

Yolda bulunan çukurlar ve obruklar nedeniyle köprüden geçmenin oldukça zor bir hal aldığını belirten vatandaşlar Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü’nün köprünün yolunu onarması ve gerekli bakımı yapmasını talep ettiler.

Köprünün öncesi ve sonrasında yol kaymak gibi

Bismil Köprüsü’ne girmeden önceki yol ile çıktıktan sonraki yol yen asfalt yapıldı ve oldukça düzgün. Bismil Köprüsünün yolunun onarılmamasına ise kimse bir anlam veremiyor.

Muhabir: (Kamuran Turgay)