Diyarbakır ili, Bismil şehir içi Mobese kameraları ve Bismil köprüsünde bulunan Kameralarda araçların hız sınırı ve emniyet kemeri kontrolü yapılıyor. 

I M G 5824I M G 5823

Bir kişi bir günde 2 defa ceza yemiş 

Ayrıca, Bismil Devlet Hastanesi polis uygulama noktasında duran polisler yolda geçen araç geçişlerinde emniyet kemeri kontrolü yapıyor. Hiç farkında olmadan size ceza gelebilir. 
Ayrıca Bismil İstasyon (Özgürlük) bulvarında araçta telefonla konuşmayın. 1.506 TL ceza geliyor. 
 

Seyir halindeyken telefonla konuşmak, dikkat eksikliğine ve kazalara neden olabileceğinde; Bu kural ihlalinin cezası güncel olarak 1.506 TL olarak belirlenmiştir. Trafikte telefonla konuşma ceza puanı ise 2024 yılı için 10 puan olarak belirlenmiş. Dikkat edelim. 

I M G 5825I M G 5822

Emniyet Kemeri Takmama Cezası Ne Kadar? 

2024 yılı için 78/1-a yani araçta emniyet kemerinin olmaması veya emniyet kemeri takmamanın cezası 691 TL'dir. 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 517,50 TL'dir.

Biz, Hastane polis noktasında kaç defa emniyet kemer cezası yedik. Polislere burada kamera göremiyorum, bu ceza nasıl kesiliyor.  Dedi, gözlerimizle görüyor ve kesiyoruz. 

Diyelim hastaneye gittin, eve doğru çıkarken 691 TL ceza yediğini düşün; 

Pat diye tebligat gelmesiyle ve muhtarlıktan 691 TL cezayı tabir yerindeyse eline almanla başlayan sinir harbi yaşayabilirsin.. Bu yaşamamak için Trafik kurallara uyalım. 

I M G 5827

Mobese kameraları ve özellikle Bismil köprüsündeki kameraları izleyerek cezalar kesiliyor . Sürücüler Trafik kurallara uyması önem arzetmektedir. 

I M G 5826I M G 5819

Tepe’ye gidenler dikkat 

Tepe mahallesine gidenler Kooperatif hız sınırı 30-50 km arasında birde kooperatif yolu dar, Kooperatif’de bulunan çocuklar, yolu kendi avlusu kendi evi sanıyorlar. Yol ortasındalar. Aman dikkat edin. 

Tepe -Savur kavşağında ceza yiyebilirsiniz. 

Ak parti Bismil eski ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın, Bismil habere yaptığı açıklamada, Tepe giderken Gergeri tepesi aşağısında radarlar var. Ayrıca Bismil-Tepe mahallesine kadar yolda araç hız sınır uygulaması farklı bölümler var. Yavaş gitmekte fayda var. Dedi. 

Akaydın, Birde şu var, farz edelim Tepe-Bismil arası böyle bir uygulama var.. O halde bu belirtilmesi gerekmez mi arkadaşlar? Lüks araçlarda bu yolda ortalama hız hesaplaması yapılmaktadır ibarelerini neden görmüyoruz. 

Bu durumda biz vatandaşlar haklı olmuyor muyuz ? Bence oluyoruz çünkü

I M G 5817

- 1. kamerayı biliyoruz ancak 2. kameranın nerede olduğu belli değil..?

- 2. kamera Bismil girişinde ise ortada trafik ışığı yok, Bismil-Başakşehir ve Karaköprü’ye kadar neden Trafik ışıkları takılmıyor? 

- Hadi herşeyi anlarım bu yolda ortalama hız alınmaktadır uyarısı yok..?

-Bismil- Başakşehir sitesinde 300 daire var. Şehiriçi araçlardan inen ve karşıdan karşıya geçen çoluk, çocuk ve bayanlar nasıl karşıya geçecek. Ne trafik ışığı var. Ne de üst geçit, geçenlerde karşıya geçen bir bayana otomobil çarptı. 

Bizce vatandaşlar Başakşehir için üst geçit talebi istesin, ne dersiniz?

I M G 5818I M G 5816

Sürücüler dikkat; Emniyet kemerinizi takın. 

Yasal zorunluluğu ve cezai yaptırımlarına rağmen sürücülerin birçoğu emniyet kemeri kullanmayı alışkanlık haline getirmemekte direniyor. Oysa pek çok kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan trafik kazalarında emniyet kemeri kurtarıcı olabiliyor. Emniyet kemerini kullanmayan kişiler ise hayatını kaybedebiliyor veya ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabiliyor.

Emniyet kemeri kullanılmadığında kişiler çarpmanın etkisiyle zarar görebilecekleri gibi araç dışına da savrulabilir. Üstelik bu durumda zarar gören sadece sürücüler olmayabilir. Seyir halinde sürücünün yanında bulunan kişiler de ağır yaralanabilir. Dolayısıyla emniyet kemeri tüm yolcular için gereklidir.

I M G 5820

Muhabir: Sedat Erdinç