Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş , Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Müftü Durmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı.

Kıymetli Kardeşlerim.

Yüce Allah'ın son elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu sene Mevlid_i Nebi haftası temasını Hz. Peygamber ve Vefa toplumu olarak belirlemiştir. Başkanlığımız bu tema tema ile’’ kutlu nebi’niin toplumsal vefasının temelinde yatan unsurlar nelerdir?Hz.Peygamber ve vahyin kılavuzluğunda çağımızın hastalığı olan vefasızlığa dair atılması gereken adımlara çözümler aramayı hedeflemiştir.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim de ve Peygamber Efendimizin (s.a.s.) bizlere örnek olarak sunulan hayatında ; Hz. Peygamberin Allah’ın emirlerine, ailesine, dostlarına ve çevresine vefa örnekleri ile dolu olduğunu görmekteyiz. Peygamber efendimizin hayatında tüm peygamberlere ayrı ayrı vefa duyması, kendisinden sonra yaşayacak olan ümmeti için vefa göstermesi gibi nice vefa örneklerine tanık olmaktayız

O,(SAV) bizlere ömrü boyunca vefakarlığı bir erdem olarak öğretmiş, tebliğ ettiği dine inanan inanmayan herkes tarafından ahde vefa ve emanete riayete tam anlamıyla sahip olmasından dolayı “el-Emin” olarak bilinmiştir. Ahde uygun hareket edilmesini imandan sayan ve hayatı boyunca vefanın en güzel örneklerini sergileyen Peygamber Efendimiz (s.a.s.), gerek Allah’a kullukta ve nimetlerine şükürde gerekse insani tüm ilişkilerinde vefayı ahlaki bir davranış olarak görmüş ve hayatına yansıtmıştır.

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygular içerisinde Bismilli kardeşlerimin Mevlid Kandilini tebrik eder, sağlık ve afiyetimizin devamına, manevi dünyamızın aydınlanmasına, ailemizin mutluluğuna, aramızda sevgi, saygı ve vafnın pekişmesine, cennet vatanımızın maddi manevi açıdan kalkınmasına, gönül coğrafyamızın birlik ve dirliğine ve bütün insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim.

Editör: Haber Merkezi