Önümüzdeki Aylarda Şahin Alyamaç   da tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde B. Alyamaç ve Ö.Taş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serçeler Mahallesi, geçtiğimiz yıl 15 Haziran sabahı korkunç bir olaya sahne oldu. Alyamaç ve Taş aileleri arasındaki arazi anlaşmazlığı kanlı bir çatışmaya dönüştü. Bu çatışmada Taş ailesinden dört, Alyamaç ailesinden ise beş olmak üzere toplam dokuz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi ağır yaralandı.

Bismil’deki Olayın Detayları ve Yargı Süreci

Bismil Serçeler (Şıdada) köyündeki olay, 9 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu kanlı çatışma Türkiye gündemine düşmüştü. 

Behçet Taş'ın Yakalanması

Olayın ardından firari durumda olan Behçet Taş hakkında detaylı bir takip başlatıldı. Diyarbakır ve Batman Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordineli çalışması sonucu, Taş'ın Batman'da ki adreste tespit edildi. Yapılan operasyonla birlikte Behçet Taş, 10 ay sonra yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Taş, cezaevine gönderildi.

25 Haziran 2023 tarihine kadar, Yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 13’e yükselmişti. Geçen dönemde şimdiye kadar 4 kişi daha gözaltına alındı. 

Daha öncede B. Alyamaç ve Şahin Alyamaç gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi