Türkiye ve Portekiz okullarının iş birliği ile yapılmaktadır.

 Projenin amacı, öğrencilerin dünyada iz bırakmış etkili kadınları keşfederek farklı kültürler hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır.

I M G 5732

Proje, eTwinning 2024 temasıyla ilgili etkinlikler aracılığıyla kültürlerarası etkileşimi artırmaya, empatiyi geliştirmeye, iyi olma duygusunu teşvik etmeye ve okul ortamında 21. yüzyıl iletişim becerilerini geliştirecek etkinlikler uygulamaya odaklanmaktadır. 

Ayrıca proje, öğrencilerin teknolojik ve sosyal becerilerini geliştirmek için Web 2.0 araçlarının aktif kullanımını teşvik etmektedir. 

I M G 5734

Projenin ayrılmaz bir parçası da öğrenciler arasında internet güvenliği konusunda farkındalık yaratmaktır.

“Women Who Changed The World” (Dünyayı Değiştiren Kadınlar Projesi) adlı e-Twinning Projesi

I M G 5735

Türkiye ve Portekiz okullarının iş birliği ile yapılmaktadır.

Viriato Secondary School (Viseu-Portekiz) Selahaddini Eyyubi Anadolu Lisesi ve Bismil Anadolu Lisesi (Diyarbakır-Türkiye), Karakoyun Ortaokulu, Argıl İmam Hatip Ortaokulu ve Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi (Şanlıurfa-Türkiye) öğrencilerinin birlikte yaptığı proje ile dünyada iz bırakmış kadınlar hakkındaki çalışmalarını Esep platformuna yükleyerek teknoloji ve kültürel etkileşimi sağladılar.

I M G 5736

Öğretmen, öğrenci ve içeriği gören kişilerin çeşitli etkinliklerle dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların değişim sürecine ilgi duymasını sağlamak için projenin hazırlandığına işaret edilerek, “Biz dünyaya yön veren bu kadınları; (Benazir Butto, Hürrem Sultan, Rosa Parks, Sabiha Gökçen, Emmeline Pankhurst, İndira Gandi, Florence Nightingale, Marie Currie)okulumuzda pano hazırlayarak sosyal medyada paylaşımlar yaparak, çeşitli web2 araçları kullanarak, hakkında bilgilendirici metinler yazıp destekleyici görseller ve videolar hazırlayarak tanıttık” denildi.

Projenin kurucu ortakları Ali ÜNÜS ve Monica GOMES, Mentör Mehmet GEBEN ve katılımcı üyeler Nevim KAYA, Kübra KURKUT, Sibel CAN ve Hayrunisa AKTAŞ ortaklığında birçok bireysel ve ortak ürünler oluşturuldu. Ülkeler, okullar, öğretmenler ve öğrencilerin iş birliği ile başarılı içerikler yapıldı.

I M G 5737

Proje Ortaklarında Sibel Can Bu proje ile onur ve gurur duydum dedi

Proje ortaklarından Sibel CAN (Bismil Anadolu Lisesi- Felsefe Grubu Öğretmeni) proje hakkında “eTwinning projesine diğer katılımcı arkadaşlarla katılmaktan onur ve gurur duydum. 

Proje sürecinde yüz yüze sınıfta içerikler hazırlamak zorken biz farklı şehirler hatta ülkeler arasında ESEP platformu üzerinden iletişim araçları sayesinde online ve iş birliğine dayalı uygulamalar ile başarılı içerikler hazırladık. eTwinning platformunda proje hazırlayan öğretmen ve öğrenciler yazılım, grafik tasarım ve kültürler arası işbirliğini sağlayarak içerikler ortaya koymaları duyuşsal ve bilişsel yeterlilik konusunda öz benliklerini geliştirirler. Takım arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi projede göstermiş oldukları başarılı performanstan dolayı tebrik ediyorum.” diyerek tecrübelerini aktardı.

Projede yer alan Nisanur ve Muhammed Ali, öğrenci olarak kalem kâğıt dışında içerik üretebileceğimiz web2 araçları öğrendik. Farklı kültürden arkadaşlar edindik ve bu bizim için çok güzeldi. Bu proje sayesinde derslerimizde daha iyi ürünler ortaya koyabiliriz. Ayrıca bu ürettiğimiz içeriklerin eTwinning platformunda paylaşılması bizi mutlu etti, diyerek duygularını ifade ettiler.

I M G 5738

Okul müdürü Osman SÜLUN “Okulumuzda ulusal ve uluslararası bir projede yer alan öğretmen ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyor ve bu gibi çalışmalarda öğretmen ve öğrencilerimizi destekliyoruz”. dedi.

Kaynak: Haber Merkezi