Bismil’de muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetleriyle takdir toplayan Bismil Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerini de unutmayan hayırseverler, Umut Kervanı aracılığıyla Afrika, Yemen ve Asya'daki yetim ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere onlarca kurban hissesi gönderdi.

Bismil’de 700 aileye kurban eti ulaştırıldı
Teşrik tekbirleriyle kesimhanede vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden tespit edilen Bismil merkez ve mahallelerindeki yetim, fakir ve muhtaç 700 aileye ulaştırıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Bismil Umut Kervanı Yetkilisi Mehmet Akdoğan, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Akdoğan, "2021 yılı kurban organizasyonumuz kapsamında Bismil Umut Kervanı olarak, vekâletlerini aldığımız bağışçı kardeşlerimizin kurbanlarını kestik. Özellikle, yardım komisyonumuz tarafından daha önceden tespit edilen yaklaşık 700 yetim ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırdık.  Rabbim kurban bağışlayan hayırseverlerimizden razı olsun ve kabul etsin. Kurban kesimi ve dağıtımı çalışmalarımız bayramın 4’üncü gününe kadar devam edecek. Kurban bağışlarını bekliyoruz. Allah tüm kurban bağışı yapanlardan razı olsun." dedi.

"Kurban dediğimizde aklımıza Yasin Börü ve arkadaşları geliyor"
Kurban Bayramlarında şehid olan Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle yad eden Akdoğan, "Kurban dediğimizde aklımıza Yasin Börü ve arkadaşları geliyor. Buradan bir kez daha bu şehidlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onların bıraktığı bu kutlu bayrağı bizler devralmış durumdayız. Bu vesile ile Kurban Bayramları olduğu müddetçe Yasinler ve arkadaşları da var olacaktır. Bir kez daha şehidlerimizi rahmetle anıyor, onların katillerini de lanetliyoruz. Allah-u Teala onları cennetinen en güzel yerinde ağırlasın inşallah." temennisinde bulundu.

whatsapp-image-2021-07-21-at-23-36-36-1.jpegwhatsapp-image-2021-07-21-at-23-36-36.jpegwhatsapp-image-2021-07-21-at-23-36-37.jpegwhatsapp-image-2021-07-21-at-23-36-38.jpeg

Editör: Haber Merkezi