Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Türkiye genelinde yapılan “Kitap Kurtları Yarışıyor” programı TÜGVA Bismil İlçe Temsilciliği tarafından Bismil ilçesinde de hayata geçirildi.

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 4

Yarışma kapsamında Bismil ilçesinde 1000 öğrenciye 5’er adet kitap hediye edildi. Program kapsamında Kitap okuyan gençler arasında yarışma yapılacak ve başarılı olanlar ödüllendirilecek.

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 1

Bu program ile amaçlarının gençleri kitap okumaya teşvik olduğunun altını çizen Türkiye Gençlik Vakfı Bismil ilçe temsilcisi Halil Yıldırım;

“Türkiye gençlik Vakfı’nın Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu “kitap kurtları yarışıyor” programı kapsamında genç kardeşlerimizi kitaplarıyla buluşturacağız. Bugün yaklaşık 1000 tane genç kardeşimize ücretsiz bir şekilde kitaplarını dağıtacağız. 14 tane ortaokulda yaklaşık bir aydır yaptığımız stant çalışmaları ve duyurular kapsamında 1000 tane öğrenci sayısına ulaştık geçen seneye göre bu sayımızı ikiye katladık. Geçen sene 500 kişiyle bu yarışmaya katılmıştık TÜGVA Bismil olarak bu sene bin kişiyle bu yarışmaya katılacağız ve İnşallah birinci çıkarmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 2

“Kitap okuma alışkanlığını arttırmayı amaçlıyoruz”

Sponsor firmaların desteği ile kitapları ücretsiz bir şekilde dağıttıklarını belirten Yıldırım;

“Bizim çağrımıza sessiz kalmayarak desteklerini veren Ozan Lojistik, Güleroğlu Otomotiv, Güven sigorta ve Umut Koç kardeşimize şükranlarımı sunuyorum çok teşekkür ediyoruz. Bismilli hemşerilerimize de bu konudaki duyarlılığını artırılmasını istiyoruz bu tür çalışmalara desteklerini bekliyoruz kitap okuma alışkanlığını arttırmayı amaçlıyoruz bu hedefle yaklaşık 1000 tane kardeşimize beşer kitaptan oluşan setler dağıtacağız her bir kardeşimiz 5 tane kitaptan sorumlu tutulacak doğal olarak 5000 tane kitabı okutmuş olacağız bu ciddi bir rakam Bismil’imiz için, geleceğimiz için ciddi bir rakam öğleden sonra inşallah okullarda tüm kitapları dağıtmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 3

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 5

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 6

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 7

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 8

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 9

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 10

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 11

Bismil’de Kitap Kurtları Yarışıyor Programı 12

Muhabir: (Kamuran Turgay)