Bismil ilçesinde bulunan Millet Bahçesi Vedat Aydın Parkı'nda yazar Rênas Jiyan’ın katılımıyla panel ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Programın Moderatörlüğünü Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER)Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Güvenç yaptı. Panele Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe eşbaşkanları, Bismil Belediye eşbaşkanları Mizgin ekin ve Güven Tanrıkulu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 2

“Kürt kültürü edebiyatta işlenmeli”

Panelde konuşan Rênas Jiyan, “Dilimiz çok gelişkin bir dildir. Felsefi yönü var, sanatsal, bilimsel yönü var" dedi. Kürtçe yazarların Avrupa sürrealizminin izinden gitmek yerine kendi öz Kürt kültürlerini edebiyatta işleyebilmeleri gerektiğini vurgulayan Jiyan, "Toplumumuzun gelenek, karakter ve hassasiyetlerinden uzaklaşmamalıyız" ifadelerini kullandı. 

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 4

Konuşmaların ardından şiirlerini seslendiren Rênas Jiyan, bu şiirleri anneler günü nedeniyle annelere armağan etti.

"Etkinlikler devam edecek"

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 12

Şiir dinletisinin ardından konuşan Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Güven Tanrıkulu, panele katılanlara teşekkür ettiklerini belirterek, bu tür kültürel etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Panel sonrasında Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu Renas Jiyan'a plaket verdi. Panele katılanlara da Ferheng (Kürtçe Sözlük) ve Kürtçe kitaplar ve Rênas Jiyan'ın imzalı kitapları hediye edildi.

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 3

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 6

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 5

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 8

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 7

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 10

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 9

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 11

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 13

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 12

Bismil’de Panel Ve Şiir Dinletisi 14

Muhabir: (Nurşen Ağar)