35. Vergi Haftası dolayısıyla Bismil Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Her yıl Şubat ayının sonunda kutlanan 35. Vergi Haftası, yurt genelinde olduğu gibi Bismil’de kutlandı.

Çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Vergi Haftası nedeniyle Sivil Toplum Kuruluşları Odalar ve okul ziyaretleri yapılıp Öğrencilere Vergi Bilinci Hakkında bilgi verilecek.

965A2Bdc 82Bf 49D4 Bd1E 3C3003Db9Edd

Bismil’de 35. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bismil Vergi Dairesi Müdürü Berin Gülbağ, “Her Yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Birincisini 1990 yılında kutladığımız ve bu yılda 35 incisi düzenlenen geleneksel Vergi Haftası 26 Şubat-3 Mart 2024 tarihleri arasında toplumumuzun her kesimine hitap edecek şekilde, çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Amacımız hafta süresince kamuoyunda farkındalık oluşturmak suretiyle verginin önemi ve kalkınmaya olan etkilerinin anlatılması, gönüllü vergi uyumunun sağlanması ve aynı zamanda, toplumda vergi bilincinin oluşturulmasıdır. Bu doğrultuda, Vergi Haftası’nda bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize vergi bilinci aşılanırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır.

Anayasa’nın 73. maddesinden almaktadır. Maddede ‘Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır’ denilmektedir” ifadelerini kullandı.

4D8611D8 Dd41 4038 A872 1723Eb29Ee74

Tören, Bismil kaymakamlığı idare amirleri ve vergi dairesi personelleriyle gerçekleştirdi.

Bismil Vergi Dairesi Müdürü Berin Gülbağ Bu yıl "Geleceğimiz vergilerimizle Güvende" ve " Vergi Geleceğimizin Anahtarıdır " sloganları ve Bizim en kıymetlilerimizin yani çocuklarımızın geleceği için verginin önemini vurgulayan etkinliklerle Vergi haftasını kutlamayı , Vergi dairesinde görevli tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte gerek mükellef ziyaretlerinde gerekse okulda  öğrenci ve öğretmenlerimize yapacağımız ziyaretlerde bunun önemini anlatmayı hedeflemekteyiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın vergi haftasını kutlarım. Dedi. 

5B7D7E2B 885E 4Ece 829E 6310Daf1E83A

Vergi haftası nedeniyle Bismil Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Şehmus Gelen ve Sanayi odası başkanı Davut Gülsever ziyaret edildi.

Muhabir: Sedat Erdinç