Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve İngiltere merkezli NV Turkse Perenco’nun, Bismil’in  Baliyê (Baharlı) köyünde 2.651,33 metrekare, 9.631,53 metrekare, 538,05 metrekare ve 1.699,34 metrekareyi kapsayan 4 parselde toplam 14 bin 520,25 metrekare tarım arazisinin mülkiyet olarak ‘kamulaştırılması’ amacıyla Maden ve Petrol İşleri Gene Müdürlüğü’ne (MAPEG) başvuruda bulundu. 

Mahkeme ‘Acele el koyma kararı’ kararı verdi 

Tarım arazisi olan araziyi satın almak isteyen TPAO ve Perenco şirketleri, arazi sahiplerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi iddiasıyla, anlaşma yoluyla satın alınmasının mümkün olmadığı gerekçesi öne sürülerek, Bismil 2. Asliye Hukuk Mahkemesinden alınmış ‘acele el koyma kararı’nı esas alan MAPEG, iki şirketin başvurusunu onayladı ve petrol işlemi için gerekli olduğu ve ‘acele el koymada’ kamu yararı bulunduğu gerekçeleriyle; söz konusu arazilere el konulması kararı verdiği ortaya çıktı.

I M G 2079

KILAVUZTEPE KÖYÜNDE ARAZİ SAHİBİ VE PETROL ŞİRKETİ 2 YILDIR MAHKEMELİK

Bismilin Yukarıkılavuztepe köyünde çiftçi ailesinin petrol arama için şirket ile arazi sahibi arasında arazi bedeli üzerinde anlaşmazlık üzerine mahkemelik oldu. 

Kaynak: Haber Merkezi