TFF 2. Lig Kırmızı grupta 37. Hafta mücadelesinde deplasmanda Manisa ekibi Somaspor ile karşılaşan Amedspor maçtan 1-0 galip ayrılarak şampiyonluğu yüzde 99 oranında garantiledi. Diyarbakır ekibi, haftaya evinde oynayacağı maçtan 1 puan alması durumunda dahi şampiyon olacak. Amedspor, en kötü ihtimalle yenilse dahi, Kastamonuspor’un kazanması durumunda arada 10 averaj farkı var.

Amedspor tarihinde ilk kez 1. Lige yükselecek

1990 yılında kurulan Amedspor cumartesi günü kendi evinde oynayacağı Menemen Belediyespor maçından 1 puan alması veya çok farklı bir mağlubiyet almaması durumunda tarihinde ilk kez 1. Lige yükselerek büyük bir başarı elde etmiş olacak. Amedspor, şampiyonluğu ve 1. Lige çıkmayı yüzde 99 garantilemiş durumda.

Amedspor’un son hafta Diyarbakır’da kendi stadyumunda oynayacağı Menemen Belediyespor maçı, kırmızı yeşilli ekip için prestijden öte bir anlam taşımıyor.

Bismil’de taraftarlar sokağa indi, kutlamalar halen devam ediyor

Amedspor’un galibiyeti sonrasında bitiş düdüğü ile birlikte sokağa çıkan Bismilli futbolseverler Amedspor’un başarısını kutlamaya başladı. Maçın sona erdiği saat 17:00’da başlayan kutlamalar ilçede halen devam ediyor.

Bismilli Amedspor taraftarları maçın bitiş düdüğünün ardından Özgürlük Bulvarına akın ettiler.

Amedspor’un galibiyeti sonrasında sokağa dökülen Amedsporlu futbol severler birinci lige yükselmeyi ve şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Ellerindeki yeşil ve kırmızı meşaleleri yakan taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

Özgürlük Bulvarı başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında araç konvoyları ile korna çalarak tur atan Bismilli Amedspor taraftarları birinci lige yükselmenin ve şampiyonluğun keyfini şimdiden çıkardı.

Belediye önünde bulunan meydanda toplanan kalabalık bir grup havai fişekler ve konfetiler patlattı. Ardından davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Ellerindeki atkıları ve bayrakları sallayan taraftarlar davul zurna ile halaya ve araç konvoyuna eşlik ettiler.

Maçın bitiminin arından saatler boyunca devam eden kutlamalar halen devam ediyor.

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)