İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, okunan Kuran, söylenen ilahiler ve edilen dualar ile vatandaşlar geceyi ibadetler ile idrak etti.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 2

İlçe müftülüğüne bağlı Fatih Camiinde, Akpınar Camiinde, Sanayi Mahallesi Seyyid Bahattin Müjdeci Yatılı Kur’an Kursu ve Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur'an Kursunda Berat Kandili programları düzenlendi.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 1

Bismil Merkez Fatih Camiinde gündüz saatlerinde bayanlara özel kandil programı düzenlenirken yatsı namazının ardından genel bir program icra edildi.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 6

Gündüz öğle namazının ardından bayanlara özel düzenlenen etkinliğe Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) gönüllüleri de destek verdi. Programa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 12

Merkez Fatih Camiinde Beraat Gecesi idrak edildi

Fatih Camisi’ndeki program, kılınan namazın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif ve kasidelerin okunmasıyla devam etti.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 14

Programa iştirak eden İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu gecenin anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından tüm Müslümanlara dua etti.

Program çıkışında Bismil Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara ikramlar sunuldu.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 3

Akpınar Camiinde Berat Kandili Programı

Akpınar camiinde yapılan programda cami imam hatiplerinin gecenin önemine dair cami cemaatine yaptıkları sohbetin ardından Mevlid-i Şerif okundu ve ilahiler seslendirildi.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 4

Gelen misafirler salavatlara eşlik ederken, ikramlar yapıldı. Dua ile program sonlandırıldı.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 5

Sanayi Mahallesi Seyyid Bahattin Müjdeci Yatılı Kur’an Kursu ve Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur'an Kursunda düzenlenen kandil programında zikir ve dualar yapıldı. Mevlid-i Şerif okunarak ve ilahiler seslendirildi.

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 7

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 9

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 8

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 10

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 11

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 13

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 16

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 15

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 17

Bismil’de Berat Kandili Idrak Edildi 18

Muhabir: (Kamuran Turgay)