İlçeye bağlı Kooperatif Mahallesinde yaşayan Mehmet Ferit Avcı, lisans mezunu olmasına rağmen, iş bulamadığı için eğitim gördüğü okulda temizlikçi olarak çalışıyor.

Bismilli Vatandaş Birçok Kez Gündem Oldu 1

Avcı, farklı üniversitelerden mezun olarak 10 diploma almasına rağmen iş bulamadığı için İŞKUR kapsamında temizlikçi olarak çalışıyor.

Sık sık haberlere konu oldu

Bismilli Vatandaş Birçok Kez Gündem Oldu 2

Avcı’nın durumu sık sık yazılı ve görsel medyanın yanı sıra ana haber bültenlerine konu oldu. Bazı milletvekilleri Avcı’nın durumunu mecliste gündeme getirdi. Ünlü sosyal medya fenomenleri ve gazeteciler Avcı’nın durumunu sosyal medyada birçok kez gündeme getirdiler.

“Beraber okuduğum arkadaşlarımla beraber çalışıyorum”

Bismilli Vatandaş Birçok Kez Gündem Oldu 3

Konu ile ilgili Bismil Haber’e konuşan Avcı, "Şu an İŞKUR TYP kapsamında okuduğum okulda çalıştığını belirterek şunları söyledi;

Benim gibi bu okulda okuyup burada çalışan Okul Müdürü Metin Güzel, Müdür Yardımcısı Erol Akgül ve diğer personel arkadaşlarla uyumlu bir şekilde işimi yapmaya çalışıyorum. Eğitim niteliğime uygun bir işte çalışarak topluma daha faydalı bir şekilde hizmet sunmak isterdim. Ama ülkede liyakat ve nitelik esas alınmıyor, bunun yerine maddiyat ve ahbap/çavuş ilişkilileri esas alınıyor. Bu nedenle kamuda nitelikli, üretken gençler heba ediliyor. Yurt dışına gitmenin yollarını arıyorum” dedi.

“Haksız yere işten çıkarıldım”

Bismilli Vatandaş Birçok Kez Gündem Oldu 4

SGK'daki görevinin haksız bir şekilde sonlandırıldığını da ifade eden Avcı "Ben Kamuda 2001 yılında SSK Diyarbakır Bölge Hastanesi'nde çalışmakta iken ortaokul mezuniyeti yeterli olduğu halde o dönemde lise mezunu olduğum gerekçesi ve işe alımda şartlarda eksiklik nedeni ile 2017 yılında SGK'daki görevim sonlandırıldı. Oysa benim diplomam olmadığı için değil, emsal mahkeme kararlara rağmen görevime son verildi. Lise mezunu olduğum halde ortaokul mezunlarının alındığı işte fırsat eşitliği bahane edilerek görevime son verilirken SGK'nın 2014 yılında açtığı görevde yükselme sınavında başarılı olup unvan değişikliği ile hizmetli kadrosundan memur kadrosuna atandım ve bu sınavda adaylara fırsat eşitliği sağlanmadan en az lise mezunu olma şartı arandığı sınava lise mezunları ile beraber ön lisans, lisans hatta yüksek lisans mezunlarını aynı sınava tabii tutup benim ile ilgili verdiği kararla çelişti kurum. Kurumun gerekçesini çürüten dilekçeme bile cevap verilmeyerek konuyu mahkemeye taşıdım ve şu an dosyam Danıştay 12. Dairesinde beklemektedir. Bu konuda mağduriyetimin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına, SGK başkanına, Danıştay 12. Daire Başkanlığından mağduriyetimin bir an evvel giderilmesi çağrısında bulunuyorum! Aslında bu iş için mahkeme kararı beklenmeksizin tezlerini çürüttüğüm SGK işime iademi sağlamalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Haber Merkezi)