Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel mahalli seçimlerde aday göstereceği isimleri belirlemek için ön seçim yaptı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ön seçimlerde ikinci tura kalan adaylar arasında yapılan delegasyon seçimlerinin ikinci turunda erkek adaylar arasında 581 oy alan Güven Tanrıkulu ile kadın adaylar arasında 594 oy alan Mizgin Ekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel mahalli seçimlerde DEM Parti’nin Bismil Belediye Eşbaşkan aday adayı oldular.

Seçimlerde zaferle çıkan Güven Tanrıkulu açıklamalarda bulundu. Ön seçimlere katılan tüm delegasyonlara teşekkür eden Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı;

“Partimizin aday belirlemede kullanmış olduğu yöntem dünya demokrasisi açısında yeni bir ivme olmuştur. Bu demokrasi geleneği halkımızın mücadelesi sonucu ortaya çıkmış bir kazanımdır. Bu kazanımı büyütmek hepimizin boyun borcudur. Her kazanım halkımızın mücadelesi ve alın teridir. Yaratılan kazanımlara sahip çıkmak her partilinin temel görevidir. Bundan böyle de tüm çalışmalara halkımızı ortaklaştırarak kararlaşmaya gideceğiz.

Benimle beraber bu yarışa omuz veren göreve talip olan tüm arkadaşlarım çok değerlidirler ve partimizde emek sahibidirler. Hepsini saygı ve hürmetle kucaklıyorum. Sizler bizlerin yol arkadaşımızsınız.

Delegasyonumuzun ve halkımızın bana layık gördüğü onurlu duruşa layık hareket edeceğimin bir kez daha sözünü veriyorum. Kendimizi de ilçemizi de beraber yöneteceğiz.”

Muhabir: Özgür Ağar