Bismil ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti Eşbaşkan Adayları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu 36.766 OY (% 67,99) ile seçimi kazanan taraf oldular.

Mazbataların kendilerine geç verildiğinden yakınan ve sürecin bilerek uzatıldığını iddia eden DEM Parti Bismil ilçe Örgütü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil ilçe Örgütü ortak bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına 31 Mart yerel seçimlerine göre, Bismil Belediye Eş Başkanları seçilen Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu ile partililer katıldılar.

Basın açıklamasını grup adına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil ilçe Eşbaşkanı Yusuf Ataş okudu.

Ataş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçti. Partimiz halkımızın yoğun desteği ile ezici bir çoğunlukla belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğini kazanmış bulunmakta.

Buna rağmen AKP iktidarı kendince hukuki gerekçeler yaratarak süreci uzatmaya, kurumun içinde kalanları da talan etmeye çalışmaktadır.

Hiç kimse bu halkın iradesi karsısında durmaya muktedir değildir.

Bunu VAN' da yapmaya çalıştınız ama sonuç alamadınız. Halkın teveccühünü almış her parti bizlerin kabulü iken; kendini sadece iktidara endekslemiş AKP zihniyeti bunu içine sindirememektedir.

Yıllardır kayyum politikaları ile halkımızın iradesini gasp ettiniz. Halkın malını mülkünü yandaşlarınıza peşkeş çektiniz. Gel gör ki halkımız sizlere ülkenin her yerinde kırmızı kart gösterdi.

Halkın ezici oyları ile Belediye Eş Başkanlığını ve meclisini kazanan arkadaşlarımızın mazbatalarını neden vermiyorsunuz? Belediyelerin içini boşalttınız, bu da yetmiyormuş gibi koltukları masaları bile götürdünüz.

Bizler Bismil ilçe örgütü olarak; ilgili kurumlara diyoruz ki, bir an önce seçilmiş belediye aş başkanlarımızın mazbatalarını verin. Halkımızın sinir uçları ile oynamayın. Sandıktan çıkan iradeye saygılı olun.”

Muhabir: (Nurşen Ağar)