Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil ilçe örgütleri, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde son günlerde yaşanan gelişmeler ve partiler arasında başlayan siyasi diyaloglar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bismil Meydan Parkında yapılan basın açıklamasını grup adına Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Bismil ilçe Eşbaşkanı Mustafa Kurt ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil ilçe Eşbaşkanı Yusuf Ataş okudu.

Bismil’de Dem Parti Ve Dbp’den Açıklama 1

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde parti binalarının kurşunlanmasına değinilen açıklamada halka, provokasyona gelinmemesi çağrısında bulunulurken, son günlerde partiler arasında başlayan siyasi diyalogların devam etmesi istendi.

Açıklamada, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde DEM Parti’den istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Begit’in belediye başkanlığından da bir an önce istifa etmesi istenirken, Birecik ilçesinde parti binasının kurşunlanması ile ilgili hukuk mekanizmalarının harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Bismil’de Dem Parti Ve Dbp’den Açıklama

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer verild:

“Son zamanlarda kimilerine göre siyasi yumuşama kimilerine göre siyasi diyaloglar başlamış. Umarız bu durum başta bölgemiz olmak üzere ülkemizde bir normalleşmeye evrilir. Hukuk mekanizması eşit bir şekilde işler.

Bir seçim sürecini geride bıraktık. Birçok yerde gasp edilen halkın iradesi tekrar halkımızın dirayeti ve partimizin kararlı çalışmaları ile geri alındı. Halkın irade gaspı ile bir yere varılamayacağı görüldü.

Bismil’de Dem Parti Ve Dbp’den Açıklama 2

Durum bu iken; Urfa’nın Birecik ilçesinde halkımızın iradesi ile seçilen belediye başkanı; istediği şekilde atını koşturmak, yandaşlarını rahat bir şekilde yaşatmak için partimizden ayrıldı. Seçilen şahıs politikalarımızı beğenmeyebilir. Aldığınız oylar partimizin. Derhal istifa et. Bunu yapma yerine yandaşlarını kışkırtarak partimize saldırtıyorsunuz. Bu halk asla provokasyona gelmez. Ama partimize yapılan saldırılara karşı da asla sessiz kalmaz. Son bir haftadır Birecik’te partimize yapılan saldırıları kınıyoruz. Faili belli bu saldırılara karşı ilgili kurumların derhal harekete geçmesini istiyoruz. Bu saldırılarda yer alanların hukuk karşısında hesap vermesini istiyoruz.”

Muhabir: (Nurşen Ağar)