Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 30 yıl boyunca eczacı esnafı olan yaşındaki Murat Bozan, 50 yıl önce doğup büyüdüğü kendi mahallesinde muhtar adayı oldu.  

Doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek için bu göreve talip olduğunu belirten Bozan; “ben halkımıza herhangi bir vaatte bulunmuyorum. Doğma büyüme Altıok Mahalleliyim mahallemi seviyorum, bu mahalleye hizmet etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Murat Bozan Altıok Mahallesi Muhtar Adayı 1

Bozan seçilmesi halinde mahallede yapacağı çalışmaları şöyle sıraladı:

-         Altıok Mahallesi’nin kemikleşen sorunlarına çözüm bulmak için yerel yönetimler ve kurumlar ile koordine içerisinde olacağız.

-         Mahallemizde çocuklara ve gençlere yönelik kültürel etkinlikler ve faaliyetlerin yapılması için girişimlerde bulunacağız.

-         Mahallemizde çocuk oyun alanlarının ve yeni yeşil alanların oluşturulması için yerel yönetimler ve kurumlar nezdinde sürekli girişimlerde bulunacağız.

-         Mahallemizde park ve otopark yetersizliğini gidermek için yerel yönetimler ve kurumlara gerekli girişimlerde bulunacak ve bu sorunları çözmek için mahalle halkı ile beraber çalışacağız.

-         Altıok Mahallesinde kütüphane ve kurumların yetkisi ve imkanları dahilinde gezici kütüphane oluşturulması için çalışacağız.

-         Mahallemizde çevre kirliliğine izin vermeyeceğiz. Daha temiz bir mahalle için hep beraber çalışacağız.

-         Yaşlılarımıza, emeklilerimize yılda 1 defa çevre illerinde gezi turları düzenleyeceğiz.

-         Mahallemizdeki çocuklarımızın okudukları okulların çevrelerinde huzurun ve güvenliğin tahsis edilmesi ve sürdürülmesi için kurumlar ile iletişim içerisinde olacağız.

Muhtar Adayı

Murat Bozan kimdir?

1974 yılında Bismil ilçesinde doğdu. İlk, ortaöğretim ve lise eğitimini Bismil’de tamamladı. Bismil ilçesinde 30 yıl eczane işleten Bozan 2017 yılına kadar mesleğini sürdürdü.

Bismil Fatih Anadolu Lisesi’nden okul aile birliği başkanlığı yapan Bozan, ailelerin ve toplumun sorunları ile yakından ilgilenmektedir.

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)