Belirli aralıklarla Bismil’de kan bağışı kampanyası düzenleyen Kızılay Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, mobil kan verme aracı 2 Haziran Pazar gününe kadar Bismil Ziraat Bankası önünde kan bağışı için hazır bulunacak.

Zengince’den Örnek Davranış 8

Türk Kızılay'ı tarafından kan bağışının önemine dikkat çekmek ve kan verecek vatandaşların sayısını artırmak amacıyla yurt genelinde başlatılan, çalışmalar kapsamında, Kızılay Mobil Kan Bağış aracı 2 Haziran tarihine kadar Bismil İlçesinde Özgürlük Bulvarında Ziraat Bankası önünde kan bağışı için hazır bulunacak.

Kaymakam Zengince ile Müftü Polatoğlu kan bağışında bulundu

Zengince’den Örnek Davranış 2

Bismil ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, din görevlileri ve müftülük ile kaymakamlık personelleri kan bağışında bulundular.

Zengince: “15 dakikalık bir vaktiniz bir canın kurtuluşuna vesile olabilir”

 

Kan vermenin önemine değinen Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince şunları ifade etti:

Kaymakam Zengince’den Örnek Davranış 1

“Diyarbakır Kan Hizmetleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından Bismil’imizde salı gününden başlayarak bugün de dahil olmak üzere İstasyon Caddesi’nde kan bağış alımı yapılacaktır. Tabi her vatandaşımızın ayrıca küçük bir vakit 15 dakika dakikalık bir vakitle bir canın kurtuluşuna vesile edilecek sloganımız olarak birbirimize Candan bağlıyız diyoruz hem kan stoklarımızın belli bir düzeyde olması hem hastanelerimizde hem acil hizmetlerde kan ihtiyacı olan insanlara hızlı bir şekilde bu hizmeti ulaştırılabilmesi için Kızılay çok ciddi manada bir kamu hizmeti veriyor, kan topluyor ve bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bugün de Bismil’deler tabii biz hem kaymakamlık olarak hem de kaymakamlığa bağlı birimler olarak destekliyoruz bu hizmeti Bismil’deki bütün vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya ve Kızılay'a Bismil’de kan vermeye davet ediyoruz 15 dakikalık bir vaktiniz bir canın kurtuluşuna vesile olabilir.” İfadelerini kullandı.

Müftü Polatoğlu: “Kur’an-ı Kerim bize bir hayatı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak olduğunu bildiriyor”

Müftü Polatoğlu Kan Bağışında Bulundu

Her Müslümanın diğer Müslümanlara karşı sorumluluğu olduğunu ve kan bağışının da bu anlamda çok önemli olduğunun altını çizen İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu şöyle konuştu:

“Her zaman ihtiyaç duyulabilecek her zaman sağlık sorunu yaşanabilecek bir durumdur elbette ki kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor Kur’an-ı Kerim bize bir hayatı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak olduğunu bildiriyor dinimiz insan hayatını insan sağlığını bu anlamda çok büyük önem veriyor yine baktığımız zaman Peygamber Efendimizin hayatında bir insanın sıkıntısını gidermenin önemini şöyle ifade ediyor Allah'ın Resulü: ‘Kim bir Müslümanın dünyadaki bir sıkıntısını giderirse Allah da o kişinin ahiretteki sıkıntılarını giderir.’ Biz bir kardeşimizin sorununu sıkıntısını paylaştığımız zaman, onu ortadan kaldırmak için birbirimize destek olduğumuz zaman, bunun yerine ebedi hayatta bizim sorunlarımız çözülmüş olur, çünkü Cenabı Hakk’ın hoşuna giden bir davranıştır. Tüm insanlar Allah'ın kullarıdır dolayısıyla Allah'ın bir kulu zorda kalıyorsa, sıkıntı yaşıyorsa diğer kulları ona eli uzatıyorsa bu dinimiz tarafından çok büyük bir kabul görmekte o açıdan her bir kardeşimizin kampanyaya destek olmasını talep ediyoruz. Bizler de ilçe müftülüğümüz olarak hocalarımızla beraber personellerimizle beraber buradayız destek oluyoruz çünkü bir hayatı kurtarmak hakikaten çok önemlidir.”

Şube Başkanı Gültekin: “Vatandaşları kan ve kök hücre bağışında bulunmaya davet ediyoruz”

Türk Kızılayı Bismil Şube Başkanı Necmi Gültekin Kan Bağışı

Kanın bilinenin aksine acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Türk Kızılayı Bismil Şube Başkanı Necmi Gültekin vatandaşları kan ve kök hücre bağışında bulunmaya davet etti.

“Hastalar kanı değil, kan hastaları beklemelidir”

Hem bölgede hem de ülke genelinde kan stoklarının istenilen seviyede olmadığını belirten Gültekin şunları söyledi:

“Hastanın kanı beklemesi yanlış bir olgudur dolayısıyla kanın hastayı beklemesi için vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesi gerekiyor şu anda mevcut kan stoklarımız da ülkemizin kan stokları da maalesef istediğimiz seviyede değil bundan dolayı Diyarbakır Bölge Kan Hizmetleri Müdürlüğünden önümüzdeki pazar gününe kadar Kızılay Kan aracımız burada vatandaşlarımızdan kan bağışı almak üzere İstasyon Caddesi Ziraat Bankası önünde hazır olarak bekliyor. Bütün vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Hastalarımızın kanı beklemelerini değil kanın hastaları beklemesi için herkesi davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Lösemi ve Talasemi hastalarımız sürekli kana ihtiyaç duyuyor”

Türk Kızılayı Bismil Şube Başkanı Necmi Gültekin Kan Bağışı 1

Lösemi ve talasemi hastalarının sürekli kana ihtiyaç duyduğunu, bu kan ihtiyacının da kök hücre ile karşılandığını belirten Gültekin, kök hücrenin bulunamaması durumunda çok büyük sorunların yaşandığını ifade etti.

Zengince’den Örnek Davranış 3

Gültekin şunları söyledi:

“Diyarbakır 5 ilin hastanelerine ve ilçelerine bağlı hastanelerine kan gönderiyor. Bölge müdürlüğü olarak lösemi hastalarımız var, Talasemi hastalarımız var. Bu lösemi ve Talasemi hastalarımız sürekli kana ihtiyaç duyuyor yani 20 günde bir, 25 günde bir, ayda bir kan transferi olması gerekiyor zaten kan transferi olması dahil kendi başına sağlık bir risk teşkil ediyor dolayısı ile kök hücre ile bu hastalarımızın kana olan bağlılığını gidermiş oluyoruz. Kan bağışı verirken 3 tür kan alıp o kök hücreye deri altını kapattıktan sonra hastaların ilikleri kontrol edildikten sonra onu uyuşurlarsa sağlık bakanlığı ile beraber Kızılay iş birliği içerisinde kök hücre nakli gerçekleşmek üzere yapılan bir çalışmadır. İnsanların yaşamını kurtarmaktır yani bu kök hücre ile insanların hayatını kurtarmaktır bütün vatandaşı bilgilendirmeye çalışıyoruz, aydınlatmaya çalışıyoruz çünkü kan herhangi bir laboratuvarda üretilen bir şey değil, dolayısıyla bizim tanımadığımız insanlara kan vermemiz gerekiyor. Bilinmeyen iyilik en güzel iyiliktir yani sizin tanımadığınız 3 hayatı kurtarabilme 15 dakika ise 15 dakikayı feda etmenizi istiyoruz senin 15 dakikan bir başkasının 1 ömrü oluyorsa gerçekten o 15 dakika feda edebilecek bir şeydir. Aynı zamanda kan veren kişinin de sağlık açısından o da çok faydası oluyor yani yapılan tıbbi araştırmalar sağlık sektöründe bulunan sağlıkçılarımız zaten kan vermenin vücut açısından ne kadar kıymetli olunduğunu her mecrada dile getiriyorlar. Ben de tekrar sizin aracılığınızla Bismil’deki bütün vatandaşlarımızın hem kök hücre bağışına hem de kan bağışına davet ediyorum.” Diye konuştu.

Zengince’den Örnek Davranış 9

Zengince’den Örnek Davranış 9 Kopya

Zengince’den Örnek Davranış 10

Muhabir: (Kamuran Turgay)