Bismil ilçesine bağlı kırsal Doruk (Girê İzêr) Mahallesi Doruk İlkokulunda öğrenciler, öğretmeleri ve okul idarecileri eşliğinde 100 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Bismil’de Minik Öğrenciler Fidan Dikti 2

Okul yönetimi ve öğretmenler tarafından organize edilen etkinlikte, daha önceden Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden temin edilen 100 adet fidan toprağa dikildi.

Bismil’de Minik Öğrenciler Fidan Dikti 3

Çocuklara doğa bilincini öğretmek ve ağaç sevgisini aşılamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini aktaran okul müdürü İbrahim Demir;

“Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemimizde yer almaktadır. İklim değişikliğiyle ilgili kritik karar ve iyileştirme mekanizmalarının uluslararası gündemde olduğu bu süreçte, orman varlığının artırılmasının gelecek nesiller için taşıdığı hayatiyetin farkındayız. Biz de Doruk İlkokulu olarak tek seferde 100 çam fidanı dikerek okulumuzun, köyümüzün çehresine katkı sağalamaya çalıştık. Yaşadığın yeri cennet yapmadığın sürece kaçtığın her yer cehennemdir.  Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısı olan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin emeğine, ellerine sağlık.  Okulumuz daha yeşil, yarınlar daha yeşil.” İfadelerini kullandı.

Bismil’de Minik Öğrenciler Fidan Dikti 4

Bismil’de Minik Öğrenciler Fidan Dikti 5

Bismil’de Minik Öğrenciler Fidan Dikti 6

Muhabir: (Kamuran Turgay)