Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (Öv_der)  Bismil Şube Başkanı Mehmet Ali Güzey, Çocukları madde bağımlılığına iten nedenlerin iyi tespit edilmesi gerektiği, bu nedenlerden birinin aile ortamının etkileri ve yapılan yanlışlar olduğu belirtildi.

 DİKKAT: BİSMİL’DE MADDE BAĞIMLILIĞI ARTMAKTADIR. ÇOCUKLARINIZA DİKKAT EDİN.

Güzey,"Özellikle gençlerimizi çocuklarımızı madde bağımlılığına iten nedenler nelerdir. Bunların iyi tespit edilmesi gerekir. Bu nedenlerden biri aile ortamının etkileri ve yapılan yanlışlardır. Son yıllarda ülkemizde öğrenci daha doğrusu çocuklarımızın maruz kaldığı madde bağımlılığı artmaktadır. Bu duruma duyarsız kalan yetkililer, vatandaş ve veli olarak duyarsız kaldığımız takdirde ve iş işten geçtikten sonra bunun bedeli çocuklarımızın hayatına ve geleceğine mal olması kaçınılmazdır. Bunun sorumlusu çocuklarımız değil bizler olacağız. Dedi.

 ANNE VE BABALAR DİKKAT!

Bir  veli olarak görevimiz çocuklarımızı yalnız bırakmamak ve sorunların çözülmesi gerektiğini altını çizen Başkan Güzey, Kısaca onlarla dost olmak gerek. Bir anne ve baba çocukları ile dost olamıyorsa başkaları ile kuracağı dostluk ne kadar sağlıklıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu tehlikelerden korunmamız için başta hükümet ve Devletin ilgili mercileri ve en önemlisi velilerimizi göreve ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Diye konuştu. 

 

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

BİSMİL’DE GECE GEÇ SAATLERİNDE PARKLARA GİDEN ÇOCUKLARA DİKKAT

GECE BİSMİL'İN BAZI PARKLARI MADDE BAĞIMLISI GENÇLERİN ELİNDE;

 AİLE, ÇOCUĞU GEÇ FARK EDİYOR

Madde kullanan çocuklarda görülen davranış bozuklukları hakkında bilgi sahibi olmayan aileler, evladının bağımlılığını geç fark ediyor.

ÇOCUĞUN BAĞIMLI OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Bir çocuğun madde kullandığını önceden anlamak mümkün. Uzmanlar, bunun muhtemel belirtilerini şöyle sıralıyor: Anormal derecede uyku ve uyuşukluk hali, ani ruhsal değişiklikler, konsantrasyon eksikliği, hafıza kaybı, baygınlık, halüsinasyonlar, yalan söyleme, hırsızlık, okul başarısında düşüş, geç saatlere kadar uyanık kalma, yeni ve tuhaf arkadaşlar, elbiselerde ya da vücutta alışılmadık kokular, lekeler ve işaretler.

ANNE-BABALARA DÜŞEN GÖREVLER.

Uzmanlar, çocukların uyuşturucu bataklığına düşmemesi için ailelere şu önemli tavsiyelerde bulunuyor: Onları sevgi ve şefkatle büyütün. Düşünce ve hislerini ifade etmelerine fırsat verin. Hatalarına karşı tolerans gösterin. Çocuklarınıza karşı tutarlı ve adaletli davranın. Arkadaş çevresini yakın takibe alın. Spor, sanat ve kültürel faaliyetler edinmelerine destek verin. Onlara faydalı alışkanlıklar kazandırın.

 

Editör: Haber Merkezi