Bismil ilçesinde son 3 ay içerisinde yaşanan trafik kazalarında 4 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı eski Diyarbakır – Bismil-Silvan yolunda bugün bir kaza daha meydana geldi.

Bu Yolda 3 Ayda 4 Kişi Öldü 2

Kaza bugün, saat 17:00 sıralarında yol üzerinde bulunan Keberli Köyü mevkiinde meydana geldi. Plakaları ve sürücüleri öğrenilemeyen 2 otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile 2 otomobil de ciddi şekilde zarar görürken, araçlarda bulunan 2 kişi yaralandı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar ile olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri geldi. Kazada yaralanan 2 kişi Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kazaya ilişkin incelemelerini gerçekleştirdi.

Bu yolda son 3 ayda yaşanan kazalarda 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

Bu Yolda 3 Ayda 4 Kişi Öldü 3

Eski Bismil-Silvan-Diyarbakır yolu olarak bilinen bu yolda 5 mart 2024 tarihinde yaşanan kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Yolun 20. Kilometresinde Arslanoğlu köyü mevkisinde yaşanan kazada otomobil kamyonla çarpışmış ve otomobilde bulunan Ramazan Çelik ile Hasan Aras kaza yerinde hayatını kaybetmişti.

Bu Yolda 3 Ayda 4 Kişi Öldü 4

Kazada ağır yaralanan 25 yaşındaki Mustafa Çelik Diyarbakır’a sevk edilerek Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ancak 24 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti.

Bu Yolda 3 Ayda 4 Kişi Öldü 5

29 Mart 2024 tarihinde yaşanan kazada ise biçerdöver ile akaryakıt tankerinin çarpışması sonucunda Mehmet Yıldız (30) yaşamını yitirmiş ve 1 kişi de yaralanmıştı. Farklı tarihlerde yaşanan kazalarda ise bazıları ağır olmak üzere çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.

Yol oldukça dar ve çizgileri yok

Bu Yolda 3 Ayda 4 Kişi Öldü 6

Eski Diyarbakır Yolu olarak bilinen yolda yolun şeritlerini birbirinden ayıran çizgiler bulunmuyor. Çizgilerin olmaması ve sürücülerin yolu şaşırması nedeniyle sık sık kazalar meydana geliyor. Ayrıca yolun genişliğinin olmaması da kazalara davetiye çıkaran bir başka etken.

Muhabir: (Kamuran Turgay)