Bismil İlçesi Kardeşlik Parkında toplanan grup daha sonrasında tekbirler ve ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Katil İsrail Filistin’den defol’ sloganları eşliğinde Meydan Parkı’na kadar yürüdü. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan gruptan bazıları yüzlerine Filistin bayrağı çizdi.

Yıldırım Unutmak Felakettir 2

Ellerinde pankartlar, üzerlerinde Filistin kefiyeleri ve yüzlerinde Filistin bayrağı bulunan çocuklar etkinliğe renk kattılar.

“Unutmak felakettir, insan olmanın asgari şartı bugün bu meydanlarda toplanmaktır”

 Yıldırım Unutmak Felakettir 1

Özgürlük Bulvarında bulunan Meydan Parkına kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklamayı TÜGVA Bismil İlçe Başkanı Halil Yıldırım okudu.

İsrail’in terörüne direnmek ve terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek amacıyla burada toplandıklarını ve bunun da insanlığın en asgari düzeyi olduğuna vurgu yapan Yıldırım şunları söyledi:

Yıldırım Unutmak Felakettir 3

“Unutmak felakettir. TÜGVA BİSMİL İlçe Temsilciliğimiz adına teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için bu açıklamayı yapıyoruz.  Evet, insan olmanın asgari şartı bugün bu meydanlarda toplanmaktır. İnsanlığın bu zayıf anında hayâsızca ilk kıblemiz Mescidi aksaya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arz etmektedir.

Yıldırım Unutmak Felakettir 11

Tam da bu yüzden, herkes sussa da Filistin’de, Kudüs’te bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri iki yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz. Nasıl ki orada kardeşlerimiz direniyor, biz de burada direnmeye devam edeceğiz. Yılmayacağız! Usanmayacağız!”

Yıldırım Unutmak Felakettir 5

İnsanlık tarihinin en kara lekesi İsrail’i lanetle kınıyoruz!

“Orada, insanlığın haremine yapılan saldırıya karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz.” Diyerek sözlerine devam eden Yıldırım:

Yıldırım Unutmak Felakettir 4

“İsrail bir yalan üzerine kurulmuştur. Siyonist rejimin oluşturduğu bu yalan düzeni elbette yenilecek, bunu imanımız kadar biliyoruz. Kimileri, gücün oluşturduğu anaforda bunu göremeyebilir, pusabilir. Fakat biz zulmün abad olmayacağına iman etmişiz. Filistin’de, teknolojiye sırtını dayamış küresel Ebrehelerin fillerine karşı taşla sapanla direnen ebabillerin galip geleceğini göreceğiz hep birlikte. Ne var ki, terörist İsrail’in oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin büyük bir hüsrana uğrayacaklarını da hatırlatmak isteriz.

Yıldırım Unutmak Felakettir 6

İsrail’in, Gazze’deki zulmüne; çocukların, kadınların ve masumların bulunduğu bir hastaneyi, refahtaki çadırlara sığınan çocukları bombalayarak canlı canlı yakarak vahşice devam eden, insanlık tarihinin en kara lekesi İsrail’i lanetle kınıyoruz!" diye konuştu.

Yıldırım Unutmak Felakettir 13

Yıldırım Unutmak Felakettir 8

Yıldırım Unutmak Felakettir 7

Yıldırım Unutmak Felakettir 9

Yıldırım Unutmak Felakettir 10

Yıldırım Unutmak Felakettir 12

Muhabir: (Kamuran Turgay)