c04ef428-6e07-47db-b6f1-78cc7c574ab1.jpg

Bismil İlçesinde yaklaşık 15 gündür Akpınar Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Dicle Mahallesi ve Esentepe Mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede çok sayıda rögar kapağı ve ızgarası çalarak hurdacılara satan hırsızlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda tespit edildi. Halkın yoğun şikâyeti ve yerel basının da dile getirmesiyle harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarını takibe aldı. Titizlikle yürütülen çalışmalar sonrasında adresleri tespit edilen şahıslar B.T. (27), M.G. (25), F.T. (27), M.İ. (28), adreslerine baskın yapılarak kıskıvrak yakalandı.

Göz altına alınan şahıslar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Çalıntı malları satın almaya çalıştığı tespit edilen A.U. (26) hakkında da gerekli adli işlemler başlatıldı.

Genellikle gece saatlerinde çalınan rögar kapakları yayalar ve yoldan geçen araçlar için büyük tehlike oluşturuyordu. Özellikle küçük çocukların girebileceği büyüklükteki rögarların kapaklarının çalınması ilçe halkının büyük tepkisine neden olmaktaydı. Hırsızların yakalanması ilçede sevinçle karşılandı.

Editör: Haber Merkezi