Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde son günlerde yaşanan altyapı ve şehir düzeni konuları ile ilgili, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Sanayi Caddesi’nde yürütülen inşaat çalışmalarını eleştiren Özaydın, şehir merkezinde ortaya çıkan görüntünün vatandaşları rahatsız ettiğini ve kent estetiğini zedelediğini belirtti.

06Bd5087 Ef70 44Fb Adf3 0Bf91997Ebf1

İlçede bazı yapıların kaldırım üzerine taşarak çarpık yapılaşmaya neden olduğunu ifade eden Özaydın, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özaydın, “Kamu yararını gözetmeyen hiçbir anlayış kalıcı değildir. Milletin vicdanı en güçlü ve en adil karardır” dedi.

Özaydın, ilçede yaşanan su kesintilerine de değinerek, özellikle Akpınar ve Sanayi mahallelerinde 3 gün süren kesintilerin vatandaşları mağdur ettiğini, bazı mahallelerde ise kesintilerin halen devam ettiğini belirtti.

Sokak köpekleri sorununa da dikkat çeken Özaydın, “Bismil’de sokak köpekleri toplanmıyor. Vatandaşlarımız bu durumdan ciddi şekilde rahatsız. Belediye bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özaydın, Bismil’de yaşanan sorunların çözümü için yetkililerin ivedilikle harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Vedat Çelebi