15 Haziran 2023’te Bismil ilçesi kırsal Serçeler Mahallesi’nde Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada iki aileden toplam 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Olayın tarafları olan Alyamaç ve Taş aileleri ile akrabaları olan Karakoç, Azad ve Özdemir aileleri bugün düzenlenen barış töreni ila barıştılar.

317429Cf F59D 4839 B400 352542E29104

Düzenlenen barış törenine Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Politikaları Başkanı ve Milletvekili Faruk Dinç, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Merdanoğlu, Eski Ak parti il başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Bismilli Kanaat Önderleri, ilçenin ileri gelenleri ile Alyamaç, Taş, Karakoç, Azad ve Özdemir ailelerini fertleri katıldı.

Uzun çabaların ardından barışmayı kabul eden Alyamaç ve Taş aileleri ile akrabaları olan Karakoç, Azad ve Özdemir aileleri için özel bir düğün salonunda barış töreni düzenlendi. Alyama ve Taş aileleri ile akrabaları olan Karakoç, Azad ve Özdemir aileleri Kur'an'ı Kerim'in altından geçerek barış yemini ettiler.

Teslim olan 6 firari sanık tutuklandı

95475965 6581 4828 8859 C41De07186F4

Barıştan önce öğle saatlerinde silahlı kavgaya ilişkin 6 firari sanık, Bismil Kanaat Önderleri ve avukatları eşliğinde Bismil Adliyesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Sanıklar, sevk edildikleri Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki ifade işlemlerinin ardından tutuklandı.

Dosya, Konya'ya nakledildi

9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davanın dosyası, güvenlik gerekçesiyle Konya'ya nakledildi.

Kaynak: (Haber Merkezi)