Diyarbakır Bismil, Karacadağ, Batman, Mardin Kızıltepe gibi bölgelerde mevsimlik günlük tarım işlerinde çalışan bölgedeki tarım işçilerinin temsilcileri Bismil ilçesinde bir araya geldiler.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde toplanan mevsimlik tarla işçileri ve amele çavuşları günlük yevmiyelerin belirlenmemesi halinde pazartesi gününden itibaren çalışmayacaklarını açıklamışlardı. Bugün bölgedeki amele çavuşlarının temsilcileri ile bir kez daha toplanan grup, fiyatların belirsizliği nedeniyle yarından itibaren işe çıkmayacaklarını açıkladılar.

Bismil’de Işçiler Çapaları Attı 2

Bölgede pamuk çapası başta olmak üzere günlük işlerde çalışan mevsimlik tarla işçileri (amele) yevmiyelerinin belirlenmesini istiyor. Bugün bölgedeki mele çavuşları ile bir toplantı yapan işçiler, günlük yevmiyeler belirlenmediği için

Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapan grup, günlük yevmiyelerin belirlenmemesi halinde 10 Haziran Pazartesi gününden sonra çalışmayacaklarını belirtmişlerdi.

İşçiler ve çavuşlar, daha önce de belirttikleri şekilde, Salı gününden itibaren çalışmayacaklarını açıkladılar.

Bismil’de Işçiler Çapaları Attı 3

Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural: İşçilerimizin hakkını koruyacağız

Konuya dait gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, Bölgede fiyat tespit araştırması yaptıklarını ve Şanlıurfa, Adana, Denizli gibi illerde fiyat araştırması yaptıklarını ve işçilerin hakkını koruyacaklarını belirtti.

Bismil’de Işçiler Çapaları Attı 4

Vural, komisyonunun yarın veya en geç çarşamba günü toplanarak fiyatı belirleyeceklerini ve açıklaması yapılacağını belirtti.

Bismil’de Işçiler Çapaları Attı 5

Bismil’de Işçiler Çapaları Attı 6

Muhabir: (Kamuran Turgay)