Bir önceki yazı dizisinde yıllar önce ilçemizde Mezbaha ve Kasaplar çarşısı olmasına rağmen halen bu iki hizmetten mahrum olduğumuz gibi, yine aynı şekilde  yıllar önce (Tahmini 1980-1990 lı yıllar) şehir içinde TRAFİK IŞIKLARI mevcut olmasına rağmen üst yapı yenilenmesi öne sürülerek sökülen şehir içi trafik ışıkları tekrar hizmete alınamamıştır.

I M G 2835

     İlçemiz günden güne gelişmesine ve genişlemesine rağmen hizmetlerin ileriye gitmesi gerekirken gerilemesine bir anlam verilememektedir.  
Taşıt sayısının artmasından ötürü cadde ve sokaklarımız park edilmiş taşıtlardan geçilmiyor. Çözüm olarak eski Emniyet Müdürlüğü ile Ofis lojmanları yıkıldığı zaman,park yapılmadan önce altı KAPALI OTOPARK,üstü ise halen olduğu gibi YEŞİL ALAN ve halkın oturabileceği Dinlenme Parkına dönüştürülmesi önerilmesine rağmen yine her nedense önerimiz kabul görmemiştir.

    Yine buna paralel olarak LABİRENTİ andıran akıllı kavşaklara ( Tepe Kavşağı,Şehir Merkezi Girişi ile Otogar önü) trafik ışıkları konulmadığı için (Gerekçesi ise çok ilginçtir.’’AKILLI KAVŞAKLARA trafik ışıkları konulamıyormuş.) kim kabadayı ise onun geçiş üstünlüğü olduğundan maddi hasarlı kazalar had safaya ulaşmıştır. Bu kazalar neticesinde can kaybının olmayacağı garantisini kim verecek. Akıllı kavşaklarda Trafik ışıkları olmadığı gibi yolların oldukça dar  olmasına da anlam verilememiştir. Hatta Sayın Kaymakamız Enver Hakan ZENGİNCE durumu yerinde görüp,yolların çok dar olduğunu yetkililere bildirdiğinde ‘’Bu yollardan 2 tır yan yana geçebilir.) açıklamasından ötürü 2 tırın bu yollardan geçilemeyeceğini Video ile tespit edilmesinden sonra yollar biraz genişletilmiştir.

Düşününlerin Düşüncesi 

   Yine Bismil Haberin haberleştirmesine rağmen,ve gidiş geliş toplam tahminen 900 metre uzunluğundaki ve birçok ili birbirine bağlayan BİSMİL KÖPRÜSÜNÜN köstebek yuvasına dönüşmesi ve bazı yerlerin çökmesinden ötürü Trafik Polislerimizin saatlerce maddi ve manevi bir kaza olmaması için nöbet tumasına rağmen Köprünün üstü halen ASFALT yapılmamış ve  bu nedenle taşıtlarda oluşan maddi hasarlar da günden güne artmaktadır.

   Yukarıda açıklanan nedenlerden ötürü;

1-Şehir içi ve Akıllı Kavşakların bir an önce Trafik Işıklarına kavuşturulması,

2-Bismil Köprüsünün acilen Asfaltlanması gerekmektedir.Haydi Hayırlısı…..

Osman GÜLSEVEN

Araştırmacı ve Eğitimci Yazar

Emekli Öğretmen

Kaynak: Haber Merkezi