Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Diyarbakır ve ilçelerinde beklenen sağanak yağışlar etkili olmaya başladı. Bismil ilçesinde Pazar günü öğleden sonra başlayan yağışlar belli aralıklar ile devam etti.

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor 1

İlçede dün öğleden sonra yeniden başlayan yağışlar, akşam ve gece saatlerinin ardından bugün gündüz saatlerinde de etkisini sürdürmeye devam etti. Sağanak yağışlar nedeniyle birçok cadde ve sokak göle dönerken, ilçede on yıllardır var olan altyapı yetersizliği bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor

Bismil’de tanıdık manzaralar: Cadde ve sokaklar göle döndü

Dün gece saatlerinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle Şentepe Mahallesi 94. Cadde ve Esentepe Mahallesi 607. Sokak’tan geçen su kanalı taştı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor 4

Gündüz saatlerinde de etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle Kurtuluş Mahallesi 702. Sokak ve 206. Sokak, Akpınar Mahallesi İsmail Beşikçi Caddesi göle döndü.

Ekiplerin tıkanan rögarları açmak için çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor 2

Yağışlar bayramda da devam edecek

Öte yandan ilçede etkisini sürdüren sağanak yağışların Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 10 Nisan Çarşamba gününde de devam etmesi bekleniyor.

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor 3

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor 5

Bismil’de Yağışlar Etkisini Sürdürüyor 6

Muhabir: (Kamuran Turgay)