Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 81 ilde düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa” Siyer Yarışması yarın Bismil’de de yapılacak. Peki kim hangi okulda sınava girecek, sınav ilçe ve merkezinde hangi okullarda düzenlenecek?

Sınava giderken bunları yanınızda götürmeyi unutmayın!

Daha önce kayıt yaptıran ve sınava katılacak olan adayların en geç 10:30’da sınava girecekleri okulda bulunmaları gerekiyor. Adayların yanlarında kurşun kalem, silgi ve kimlik belgelerini götürmeleri gerekiyor. Kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklar.

Siyer Sınavına kimler katılabilir?

Siyer Sınavına başvuru yaparak kayıt oluşturan adaylar katılabilirler. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen sınava kayıtlar 9 Ekim 2023 tarihinde başladı ve 22 Ocak 2024 tarihinde sona erdi.

 

Bismil’de kim hangi okulda sınava girecek?

Sınav, Bismil ilçesinde 8 merkez ve 7 köy olmak üzere toplam 15 okulda düzenlenecek. Peki bu okullar hangileri ve kim hangi okulda sınava girecek?

Atatürk İlkokulu; Yetişkin erkekler, erkekler lise ve okulun kendi öğrencileri

Atatürk İlkokulunda okuyup sınava kayıt yaptıran öğrenciler kendi okulunda sınava girecekler. Aynı zamanda erkek lise kategorisi adayları ile yetişkin erkekler kategorisi adayları Atatürk İlkokulunda sınava katılacaklar.

Bismil İmam Hatip Ortaokulu; Yetişkin bayanlar, bayanlar lise ve okulun kendi öğrencileri

 

Bismil İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyup sınava kayıt yaptıran öğrenciler kendi okulunda sınava girecekler. Aynı zamanda bayan lise kategorisi adayları ile yetişkin bayanlar kategorisi adayları Bismil İmam Hatip Ortaokulu’nda sınava katılacaklar.

Okulda okuyup kayıt yaptıran her öğrenci kendi okulunda sınava katılacak, işte o okullar

Bismil merkezde bulunan Cumhuriyet İlkokulu, Mehmetçik İlkokulu, Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu, Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu, Kurtuluş İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy ilkokulu, TOKİ İlkokulu, Ebru Yaşar İlkokulu öğrencileri kendi okullarında sınava katılacaklar. Öğrencilerin daha önce sınava kayıt yaptırmış olmaları gerekiyor.

Bu köyler de kendi okullarında katılacaklar

Üçtepe, Göksu, Tepe Mahallesi, Yukarı Salat Mahallesi, Çeltikli Mahallesi, Yukarı Harım Mahallesi ve Alibeyköy’de kayıt yaptıran öğrenciler ve diğer adaylar kendi köy okullarında sınava girecekler.

Muhabir: (Kamuran Turgay)