27 Haziran 2026 Cumartesi günü saat 18.30'da Bismil'deki Doğan Kır Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen düğün töreni, adeta memleket buluşmasına dönüştü. Bismil'in yetiştirdiği genç mülki idare amirlerinden Kaymakam Ozan Bozçalı'nın mutlu gününde, ailesi, yakınları, dostları ve görev yaptığı Konya'dan gelen çok sayıda davetli kendisini yalnız bırakmadı.
Düğün boyunca gelinin babası Seyfettin Kızılkaya ile damadın babası Ağa Bozçalı, masaları tek tek dolaşarak davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ailelerin misafirperverliği ve samimi ilgisi geceye ayrı bir anlam kattı.
Mehdi Eker'den Anlamlı Mesaj
TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı ve önceki dönem Tarım Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker, Suudi Arabistan Büyükelçisi ile gerçekleştirdiği resmi görüşme nedeniyle düğüne katılamadı. Ancak genç çifti unutmadı.
Gönderdiği kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Merve Nur ve Ozan evlatlarımızın hayatlarını birleştirme kararlarını tebrik eder, bu mutlu başlangıcın kendilerine huzur, bereket ve sevgi dolu bir ömür getirmesini dilerim. Düğün töreninizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."
Türkiye'nin Dört Bir Yanından Katılım
Düğüne farklı illerde görev yapan çok sayıda kaymakam, vali yardımcısı, hâkim ve cumhuriyet savcısı da katılarak genç çiftin mutluluğunu paylaştı.
Görev yaptığı Güneysınır ilçesinde vatandaşlarla kurduğu güçlü iletişim ve başarılı kamu hizmetleriyle takdir toplayan Kaymakam Ozan Bozçalı'nın en özel gününde meslektaşları da yanında yer aldı.
Nikâhı Ahmet Demir Kıydı
Genç çiftin nikâhını Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir kıydı.
Nikâh şahitliklerini ise Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Aziz Alper Biten, Erzurum Uzundere Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, Afyonkarahisar İscehisar Kaymakamı Enis Akdağoğlu, Batman Adalet Komisyonu Başkanı Adnan Esmer, Kahta Cumhuriyet Savcısı Ferhat Baydan, İzol aşireti lideri Cihan İzol, önceki dönem AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şevket İlhan, Bismil İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Haydar Dursun ve Mehmet Akif Budak yaptı.
"Hemşerim İçin Fransa'dan Geldim"
Nikâh şahitlerinden Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Aziz Alper Biten, yaptığı konuşmada, düğün daveti kendisine ulaştığında Fransa'da bulunduğunu belirterek, "Hemşerim Kaymakam Ozan Bozçalı'nın bu özel gününde yanında olmak için Bismil'e geldim." dedi.
Konuşmasının sonunda ise, "En sevdiğim dostlarımdan biri olmasına rağmen evlilik cüzdanını gelinimiz Merve Nur Kızılkaya'ya teslim edeceğim." sözleri salonda alkışlarla karşılandı.
Vali Zorluoğlu'nun Selamını İletti
Bismil Kaymakamı Recep Hasar da konuşmasında, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ile birlikte düğüne katılmayı planladıklarını ancak valinin son anda şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını söyledi.
Hasar, Vali Zorluoğlu'nun genç çifte selam ve mutluluk dileklerini ilettiğini ifade etti.
Halaylarla Taçlanan Mutluluk
Nikâhın ardından konuşan Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, genç çifti tebrik ederek kendilerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür diledi.
Dans gösterisiyle başlayan düğün gecesinde davetliler, uzun halaylar çekerek Ozan Bozçalı ile Merve Nur Kızılkaya'nın mutluluğuna ortak oldu.
Misafirleriyle tek tek ilgilenen genç çift, daha sonra mutluluk pastasını birlikte kesti. Gece boyunca objektiflere yansıyan samimi görüntüler, ailelerin sevinci ve dostların iyi dilekleri unutulmaz anlar oluşturdu.
Renkli görüntülere sahne olan düğün, gece geç saatlere kadar süren halaylar, dualar ve alkışlar eşliğinde sona erdi.
Bismil'in yetiştirdiği başarılı mülki idare amirlerinden Kaymakam Ozan Bozçalı'nın en mutlu gününde oluşan birlik ve beraberlik tablosu, davetlilerin hafızasında uzun yıllar unutulmayacak güzel bir hatıra olarak yerini aldı. Genç çifte ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk diliyoruz.



