Diyarbakır’ın Bismil ilçesine araç muayenesi için gönderilen Gezici Araç Muayene İstasyonunun ihtiyacı karşılamadığını belirten Bismilliler, sabit bir istasyon kurulmasını istediklerini söyledi.

Bismil Şoförler Cemiyeti başkanı Mahmut Aydın, İlçemizde araç muayene istasyonu bulunmaması ve gezici istasyonun da oluşan talebi karşılamayışından dolayı Bismilli araç sahipleri en yakın istasyonların bulunduğu Diyarbakır merkeze gitmek zorunda kalıyor.dedi.

I M G 3576

BİSMİL’DE 10 BİNİN ÜZERİNDE ARAÇ VAR 

Gezici muayene istasyonunun ilçeye haftada veya 2 haftada bir geldiğini, bu durumunda mevcut ihtiyacı karşılayamadığını belirten Aydın, ilçeye kalıcı bir araç muayene istasyonu kurulması gerektiğini söyledi. 

Bismil’in köyleriyle birlikte nüfusunun 120 bine dayandığını, çevre il ve ilçelerden gelen sürücülerle birlikte Gezici Araç Muayene İstasyonunun 150 bin kişiye hizmet ettiğini belirten Bismil Şöfürler odası başkanı Mahmut Aydın, "Fenni muayene İstasyon aracı geçici olarak haftada bir Bismille geliyor. Bu, çok yetersiz ve insanlar mağdur oluyor.  Bismil’de 10 binin üzerinde araç var. Yetkililerden, ilçemize kalıcı bir araç muayene istasyonunun kurulmasını istiyoruz. Dedi. 

BİSMİLLE GELEN BAKANLARIMIZA DUYURU 

Diyarbakır’a vatandaşların sabah erkenden gelmelerine rağmen akşama kadar araçlarının muayene işlemlerini bitiremediklerini ve bir egzoz pulu için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kaldığını Köylerde traktörlerin istasyona gelmeleri zor olduğunu söyleyen Aydın, gezici araç muayene istasyonunun haftada bir gün hizmet vermesinin yeterli olmadığını söyledi.

I M G 3574

Aydın “Böyle olunca da insanlar burada birbirini rahatsız ediyor, birbirine bağırıp çağırıyor. Kalıcı olarak burada bir Muayene istasyonu yapılırsa millet rahat edecektir. Herkes de bunu istiyor. Biz, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Diye konuştu. 

Muhabir: Sedat Erdinç