Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samuru, Bismil ilçesine bağlı Üçtepe Köyünde vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Görüntülerde çalılıkların arkasında Dicle Nehrinde bulunan Su Samuru bir süre çevreyi izledikten sonra tekrar suyun altına dalıp gözlerden kayboluyor.

Bismil İlçesinde bulunan Dicle Nehri, Göksu Çayı, Salat Çayı ve Pamuk çayı gibi akar sularda ve göletlerde çok sayıda su samurunun yaşadığı düşünülüyor. İlçede daha önce de defalarca su samuru görüntülenmişti.

Su samuru nedir, nerelerde görülür?

Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği'nce (IUCN) 'Nesli Tükenme Tehdidine Yakın' kategorisinde sınıflandırılan su samuru, ürken ve suda yaşadığı için nadir görünen hayvanlar arasında yer alıyor.

Sansargiller familyasından olan su samuru, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar.

Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. Yuvasının içini kuru yaprak ve yosunlarla döşer, havalandırma deliği de bırakır. 

Muhabir: (Kamuran Turgay)