Hasan Seven, 1971 yılında Karaca mezrasında dünyaya geldi ancak terör olayları nedeniyle 1985'te ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etmek zorunda kaldı. İstanbul'da geçimini hamallık ve taksicilik yaparak sağlayan Seven, 2007 yılında izinle mezraya dönerek burada yaşamaya başladı.

2015'te tekrar göç etmek zorunda kaldı

Mezrada 2015 yılına kadar kalan ancak tekrar terör olayları sebebiyle İstanbul'a göç etmek zorunda kalan Hasan Seven, güvenlik sağlanmasının ardından tekrar mezraya dönebildi. Ulaşımın güçlükle sağlandığı bu bölgede, Hasan Seven ve 18 yaşındaki oğlu Musa Seven, birlikte yaşamlarını sürdürüyor.

Hasan Seven, 1985'te terör olayları nedeniyle terk ettikleri mezrayı babasının toprağı olduğu için özlediklerini belirtti.

Siser Dağı'nın eteklerinde bir yaşam

Bu nedenle 2007'de tekrar köye dönerek ev yapmaya başladıklarını ifade eden Seven, 2015 yılında tekrar köylerini boşaltmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ancak babasının toprağını bırakamadıkları için tekrar geri döndüklerini ve artık köylerini boş bırakmamak adına burada yaşamaya karar verdiklerini ekledi.

Hasan Seven, devletin yardımına ihtiyaçları olduğunu belirterek köylerine yeni bir su hattı ve hayvanlarını Siser Dağı'nın eteklerine götürmek için bir köprü yapılması gerektiğini ifade etti.

"Çiftçilik, hayvancılık ve arıcılık yapacağız"

İstanbul'da geçimlerinin zorlaştığını dile getiren Seven, eşi ve 4 çocuğunun İstanbul'da yaşadığını ancak mezrada çiftçilik, hayvancılık ve arıcılık yapacaklarını söyledi.

Hasan Seven'in 18 yaşındaki oğlu Musa Seven ise temiz hava ve suya sahip olan mezrada tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamak istediğini belirtti.

İstanbul'a gitmeme kararı alan Musa Seven, babasının yanına gelerek mezrada kalıcı olarak yaşamaya başladığını ifade etti.

Seven, "İstanbul'da yaşamak zor, burada tarım, hayvancılık yapacağım. Allah-u Teâlâ izin verirse burada kalacağım" dedi.

Keçisi "Kılê"; kedisi "Minnoş" ile 2 horoz ve 4 tavuğunun bakımını aksatmıyor

Hasan Seven, mezrada yaşamını sürdürdüğü evde işlerini yaparken, yanından ayırmadığı keçisi "Kıle"; kedisi "Minnoş" ile 2 horoz ve 4 tavuğunun bakımını aksatmıyor.

Hasan Seven, mezrada bir daha terör olaylarının yaşanmaması için diledi ve "İnşallah o günkü sorunlar bir daha olmaz" temennisinde bulundu.

Kaynak: AA