Bitlis Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu ile mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Uyuma' adlı uygulama programını vatandaşlara tanıtıyor. Bu program sayesinde uyuşturucu ticareti ile daha aktif mücadele edileceği vurgulandı.

Uygulama ile ihbarlar hızlı bir şekilde alınıp değerlendiriliyor. Ayrıca 'Narvas' adlı yapay zeka programı ile de lokasyonlar belirlenerek, hangi bölgede uyuşturucu trafiği var, hangi sıklıkla gerçekleştiği ve hangi maddelerin satıldığına yönelik analizler yapılıyor.

Uyuşturucu ile mücadele 7 gün 24 saat devam edecek

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis Emniyet Müdür Yardımcısı Berat Günçiçek, uyuşturucu ile mücadelenin 7 gün 24 saat devam ettiğini belirterek, uygulamaya konulan ve her türlü cep telefonlarına kolayca indirilebilecek programla yapılan ihbarlar sayesinde, uyuşturucu ile daha etkin bir şekilde mücadele yürüteceklerini belirtti.

Uyuşturucu madde ticaretinin toplumun önündeki en büyük sorunlardan bir tanesi olduğunu da belirten Günçiçek, "Vatandaşlarımızın desteği olmadan bizim mücadelemiz sekteye uğramaktadır. Vatandaşlarımızı her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Diğer bahsetmek istediğim program ise, 'Narvas' tır. Bu program bize gelen ihbarları analize dayalı bir şekilde inceleme fırsatı veriyor.

Bu bizim yapay zeka programımızdır. İllerimiz, İlçelerimiz, sokaklarımız, mahalle ve caddelerimizden gelen ihbarları, orada yapılan operasyonları, ele geçirilen işte uyuşturucu madde miktarlarını, uyuşturucu madde satışlarını, yakalananları, bunları Narvas programı üzerinde analize dayalı bir şekilde inceliyoruz.

Nerelere ağırlık vermemiz lazım? nerelerde tedbir almamız lazım?, uyuşturucu madde ticareti hangi saatlerde, nerede çok yapılıyor? Hangi bölgelerde, hangi sokaklarda oluyor? Biz bu sistem üzerinden analizler yaparak doğru stratejileri uygulamaya koyuyoruz. Bu bize mücadelede güç katıyor" dedi.

Kaynak: İHA