Karar, işgal rejimi için çifte standart

Karara 11 ülke kabul oyu verirken, Rusya, Çin, Cezayir ve Endonezya çekimser kaldı. Karar, işgal rejimi tarafından 3 ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden soykırım ve katliama sessiz kalan BM'nin, Yemen hakkında aldığı ikiyüzlü bir karar olarak değerlendiriliyor.

Karara tepki yağdı

Yemen Dışişleri Bakanlığı, kararı "hukuka aykırı ve ikiyüzlü" olarak nitelendirdi. Bakanlık açıklamasında, "Bu karar, işgal rejiminin Yemen'e yönelik saldırılarına ve soykırımına göz yuman BM'nin çifte standartını bir kez daha ortaya koymaktadır" denildi.

Rusya ve Çin: Karar, Yemen'in meşru müdafaasını hedef alıyor

Rusya ve Çin, karara çekimser kalma gerekçelerini açıklayarak, kararın Yemen'in meşru müdafaasını hedef aldığını ve ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini belirttiler.

BM'nin ikiyüzlülüğü

BM'nin, işgal rejimi tarafından 3 ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden soykırım ve katliama sessiz kalması, Yemen hakkında aldığı ikiyüzlü kararla daha da belirgin hale geldi. BM, işgal rejiminin Yemen'e yönelik saldırılarına ve soykırımına karşı hiçbir adım atmazken, Yemen'in meşru müdafaasını hedef alan bir karar aldı.

A L Bta 1702418395 9408

Kaynak: (İLKHA)