Sözcü Dujarric, düzenlediği günlük basın toplantısında BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Gazze ile ilgili aylık raporunu açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dujarric, mart ayında Gazze'ye ulaştırılacak olan "yaşam kurtarıcı yardımların" Siyonist rejim yetkilileri tarafından durdurulduğunu ifade etti.

Dujarric, "İsrail yetkilileriyle koordinasyon gerektiren yüksek riskli bölgelerde BM tarafından koordine edilen gıda yardımlarının yarısından fazlası ya reddedildi ya da durduruldu." dedi.

Gazze'nin kuzey ve güney bölgeleri arasında insani yardım çalışanlarının erişim sağlayabileceği tek bir ana yolun bulunduğunu belirten Dujarric, Gazze'nin doğu sınırındaki yolun şu ana kadar sınırlı bir şekilde kullanılabildiğini açıkladı.

Dujarric, OCHA ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkililerinin işgal ordusunun hedef aldığı Gazze'deki El Şifa Hastanesi'ne ulaştığını dile getirerek, "OCHA'daki meslektaşlarımız hastanenin yıkıldığını ve terk edildiğini, DSÖ ise acil servisin ve diğer binaların hemen dışında sığ mezarların kazıldığını rapor etti." şeklinde konuştu.

ŞİFA HASTANESİNE KUŞATMA

Gazze'nin kuzeyinde bulunan en büyük hastane olan Şifa Hastanesi uzun bir süredir kuşatma altında tutularak sağlık hizmeti veremez hale getirilmişti. Hastane geçtiğimiz hafta işgal ordusunun bombalamalarına maruz kalmıştı.

İşgal ordusunun Şifa Hastanesi çevresine 14 gün boyunca uyguladığı kuşatma, büyük bir yıkım ve insani felakete sebep olmuştu. Çevredeki evler ve hastane içindeki bazı binalar, oksijen istasyonları ve jeneratörler zarar görmüştü.

Kaynak: (İLKHA)