Projenin toplam bütçesi 30 milyon TL ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 83 oranında, 25 milyon TL hibe desteği sağlanacak. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “2023 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında gerçekleştirilecek.

En yüksek mali destek

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç, projenin ajans tarafından bugüne kadar sağlanan en yüksek mali destek olduğunu belirterek, proje ile tarım sektöründe daha kaliteli ürünlerin üretilmesi ve daha yüksek katma değer elde edilmesini sağlayacak bir altyapının oluşturulacağını ifade etti.

Daha sağlıklı işleyen bir ticaret ortamı

Projede, akredite bir laboratuvar alt yapısı ve elektronik bir müzayede salonunun kurulması gibi unsurlar yer alacak ve bu sayede daha sağlıklı işleyen bir ticaret ortamı oluşturulacak.

Bölge Tarımına 30 Milyon Lira Destek!1

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise projenin tarımsal üretim değer zincirini geliştirerek verimliliği artıracağını ve ilin tarımsal üretim katma değer seviyesini yükselteceğini vurguladı.

Şahin, Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Mezopotamya Ovası'nda çiftçilerle birlikte çalışmayı planladıklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA