Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilere göre, Kırklareli-Çerkezköy yolunda Halkalı-Kapıkule Demir Yolu hattı çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle 27-29. kilometreler arasında ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Çanakkale-Çan ve Mudurnu-Bolu yollarında da yapım çalışmaları sürüyor. Çanakkale-Çan yolunun 27-28. kilometreleri ve Mudurnu-Bolu yolunun 46-48. kilometreleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

İzmir-Torbalı-Belevi, Anamur-Aydıncık ve Zonguldak-Bartın-Kurucaşile yollarında da çeşitli çalışmalar nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak devam ediyor.

Isparta-Antalya yolunun 32. kilometresinde sanat yapıları çalışmaları nedeniyle Antalya gidiş istikametinden iki yönlü ulaşım sağlanıyor.

Selçuk-Ortaklar-Aydın ve Adıyaman-Kahta yollarında da üstyapı yenileme ve yapım çalışmaları sürüyor. Bu yollarda ulaşım, belirtilen kilometreler arasında bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Arhavi-Hopa-Sarp yolunun 28. kilometresindeki Şehit Asım Kıran Tüneli'nde ise elektrik-elektronik sistemleri bakım ve onarım çalışması yapılacak. Bu nedenle 14-15 Mart tarihlerinde 08.00-18.00 saatleri arasında tünel trafiğe tek şeritten kontrollü olarak açılacak.

Editör: Basri Akaydın