31 Mart Yerel Seçimlerinde DEM Parti’nin Adayı Ayşe Serra Bucak, 463 bin 22 oy (% 64,09) ile kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçildi.

Öte yandan bugün, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen eş başkanlar Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun’a mazbata verilmediği iddia edildi. İddiaya gerekçe olarak ise Ak Parti’nin DEM Parti’nin kazandığı bütün yerlere itiraz ettiği gösterildi.

Diyarbakır İl Seçim Kurulu önünde konuşan Bucak iddiaları yalanladı.

“Mazbata verilmedi’ haberleri doğru değil”

Öte yandan Bucak, bu iddiaları yalanladı. Diyarbakır İl Seçim Kurulu önünde konuşan Bucak, “‘Diyarbakır’da mazbata verilmedi’ haberleri doğru değil. Biz buraya bugün Van’a dair bir açıklama yapmaya geldik. Diyarbakır halkı kazanmış olduğu bütün ilçe belediyelerine ve büyükşehir belediye eş başkanlığına yasal itiraz süreçleri bittikten sonra zılgıtlarla, halaylarla kavuşacaktır” dedi.

Sosyal medya hesabından da söz konusu haberleri yalanlayan Bucak:

“Bu haber doğru değil! Mazbata almak için YSK’ya gelmedik itiraz durumunu ve sürecini öğrenmek için geldik ve ardından Van’ a yapılan kayyum darbesine dair açıklamada bulunduk.” İfadelerini kullandı.

Mazbatalar ne zaman verilecek?

 

Diyarbakır’da seçimi kazanan adaylara, rutin prosedürler gereğince itiraz süreci tamamlandığında mazbataları verilecek. İtirazların sona ereceği tarih ise 7 Nisan olarak açıklandı.

Editör: Nurşen Ağar