Diyarbakır'da Hava Tahmini

11 Ocak Perşembe günü Diyarbakır'da hava durumu, zaman zaman yoğun yağışlı ve genel olarak açık olacak. Bugün Diyarbakır'da sıcaklık en yüksek 8°C seviyesine çıkacak. Gece saatlerinde ise hava 5°C'ye kadar soğuyacak. Hissedilen sıcaklık ise gün boyunca 7°C olacak. Rüzgarın sakin seyredeceği bugünde görüş mesafesi hava şartlarına bağlı olarak 2.4 km civarında olacak. Gökyüzündeki bulut yoğunluğu ise tahmini olarak %100 olacak. Bugün Diyarbakır'da yağış ihtimali %95 seviyelerinde. Nem oranının tahmini %100, çiy noktasının 6°C ve basınç değerinin 1014 mb olması bekleniyor. Gündüzün en yüksek sıcaklığının 8°C, en düşük sıcaklığının ise 5°C olması tahmin ediliyor.

2131V31B13131C1312V141312

Diyarbakır'da Bugün Yağmur Var mı?

Diyarbakır'da bugün yağmur bekleniyor ve tahmini yağış miktarı 20.8 mm civarında olacak.

Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop ve Ordu çevrelerinde yağışlar görülecek.

Haritatahmingun1

Yağışların, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van'ın güneyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde ise yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

Diyarbakirda Yogun Sis Kartpostallik Goruntuler Olusturdu 1

Muhabir: Özgür Ağar