Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, ülkenin genelinde parçalı bulutlu ve bazı bölgelerde çok bulutlu bir hava olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevresinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecek.

Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğu bölgeleri ile Hakkâri'de aralıklı ve bazı yerlerde yoğun olması bekleniyor.

Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus oluşması öngörülüyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genel olarak ülke genelinde mevsim normallerine yakın sıcaklıklar bekleniyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğudan eseceği, doğu kesimlerde güney yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar beklenirken, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğu bölgeleri ile Hakkâri'de aralıklı ve bazı yerlerde yoğun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, yoğun rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli olunması önemlidir.

Kaynak: (Haber Merkezi)