1832: İbrahim Paşa komutasındaki Mısır ordusu, Osmanlı ordusunu mağlup etti. Osmanlı'ya bağlı bir eyalet olan Mısır'ın Osmanlı İmparatorluğu'na karşı zaferi, imparatorluğun çöküş döneminin önemli göstergelerinden biriydi.

1947: Dünyanın ilk tamamen elektronik bilgisayarı, hafıza kapasitesini artırmak için ara verilen sürecin ardından tekrar çalıştırıldı ve 2 Ekim 1955'e kadar sürekli olarak kullanıldı.

1957: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı kuruldu. Nükleer bilim ve teknolojinin barışçıl amaçlarla kullanımını teşvik etmek ve üye ülkeleri bu alanda desteklemek için kurulan ajans, nükleer güvenlik standartlarını belirlemek ve uygulamak için denetim mekanizmaları geliştirdi.

1999: Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk kez bir başkan görevi sırasında ceza aldı. Başkan Bill Clinton, yalan ifade suçundan dolayı 90 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

2005: Astronomlar, Güneş Sistemi'nde Eris adını verdikleri bir cüce gezegen keşfettiklerini duyurdular.

2018: Mısır'da seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı gerçekleştirilen darbenin ardından darbeci mahkeme, hukukun üstünlüğünü hiçe sayarak, Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Muhammed el Biltaci ve Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam el Aryan dahil olmak üzere 75 kişiye idam cezası verdi.

Editör: Murat Tanrıkulu