Doktora Bursları Yükseldi

YÖK tarafından verilen "100/2000 Doktora Bursu"nda önemli bir artış yapıldı. Buna göre, bir işte çalışmayan doktora öğrencilerinin alacağı burs miktarı 7 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltildi. Çalışan doktora öğrencilerinin bursu ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya çıkarıldı.

"100/2000 YÖK Doktora Bursu", öncelikli alanlarda doktora eğitimi gören ve nitelikli bilgi üretme potansiyeli taşıyan öğrencilere veriliyor. Bu burs ile devlet üniversitelerinde doktora programlarında eğitim gören öğrencilere maddi destek sağlanarak insan kaynağının gelişmesi hedefleniyor.

Lisans Burslarında da Artış Var

YÖK'ün belirlediği devlet üniversitelerinin lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu" da 1875 liradan 3 bin liraya yükseltildi. Aynı şekilde, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında (TEBİP-Lisans) eğitim gören lisans öğrencilerinin bursu da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.

Bu artışlarla birlikte, YÖK tarafından sağlanan burslar, öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına ve daha rahat bir şekilde eğitim görmelerine yardımcı olacak.

Öğrenciler için Önemli Bir Destek

YÖK bursları, maddi imkânları kısıtlı olan öğrenciler için önemli bir destek kaynağıdır. Bu burslar sayesinde, daha fazla öğrencinin yükseköğrenime erişmesi ve başarılı bir şekilde eğitim görmesi mümkün hale gelmektedir.

Nisan Ayından İtibaren Geçerli

Yapılan burs artışları nisan ayından itibaren geçerli olacak. Burslara başvuru şartları ve diğer detaylar için YÖK'ün resmi web sitesini ve duyurularını takip edebilirsiniz.

Kaynak: (Haber Merkezi)