Cevdet Yılmaz, verilerin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kararlılıkla uyguladığımız programımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz. Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre 2024 Nisan ayı işsizlik oranı yüzde 8,5'e gerileyerek azalmayı sürdürüyor. Bu oran, bir önceki aya ve Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerimize göre iyi bir performans sergiledi ve geçen yıl Nisan ayına göre 1,5 puan azaldı.

2024 yılı Nisan ayında istihdam, bir önceki yılın aynı ayına göre 983 bin kişi artarak 32,6 milyon kişi oldu. Genç ve kadın istihdamı, öncelikli olarak takip ettiğimiz konular arasında yer alıyor. Nisan ayında gençlerde işsizlik oranı yüzde 14,5 ile aylık bazda genç işsizlik verilerinin açıklanmaya başladığı 2005 yılından bu yana en düşük seviyede. Kadınlarda ise yıllık bazda işsizlik 2,9 puan azalarak yüzde 11,1 olarak gerçekleşti. Ekonomimizin potansiyelini yükseltme yolunda, genç ve kadın istihdamındaki bu olumlu seyir umut verici.

Dezenflasyon döneminde ilerlerken, sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyle işgücü potansiyelini harekete geçirmeye, yeni istihdam imkanları oluşturmaya ve vatandaşlarımızın uzun vadeli refahını artırmaya devam edeceğiz."

Editör: Basri Akaydın